Αρχική Ειδήσεις 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ιστορική πρωτιά για τον Κώστα Γκελαούζο

38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ιστορική πρωτιά για τον Κώστα Γκελαούζο

0
marathonios1
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μετά από δυο χρόνια «απουσίας» λόγω της πανδημίας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας «επέστρεψε». Σήμερα 9.800 δρομείς βρέθηκαν από τις 9 το πρωί στην αφετηρία του, στον Μαραθώνα και ξεκίνησαν την προσπάθειά τους στην ιστορική διαδρομή. Η εκκίνηση δόθηκε σε δυο γκρουπ, με το πρώτο να ξεκινά στις 9 και το δεύτερο 45 λεπτά αργότερα.

Οι πρώτοι: Γκελαούζος και Πριβιλέτζιο

Ιστορική πρωτιά πέτυχε ο Κώστας Γκελαούζος στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Αττικής τη στήριξη της ΕΟΕ και των Δήμων Αθηναίων και Μαραθώνα και μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Με χρόνο 2:16.49 ο αθλητής του Παναθηναϊκού έγινε ο γρηγορότερος Έλληνας στην αυθεντική διαδρομή. Δεύτερος με χρόνο 2.22.33 ήταν ο Παναγιώτης Μπουρίκας (Μεσσηνιακός) και τρίτος ο Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός) με 2.24.05.

Ο Γκελαούζος με την επίδοσή του κατέρριψε το ρεκόρ διαδρομής που κατείχε ο Νίκος Πολιάς από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 με 2:17.56, επιβεβαιώνοντας σε όλη την κούρσα τον τίτλο του φαβορί που είχε και τερματίζοντας πρώτος για 4η φορά στην καριέρα του.

marathonios2

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο πρώτευσε στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο στην κατηγορία των Γυναικών με επίδοση 2:41.30, αφήνοντας δεύτερη την Κατερίνα Ασημακοπούλου (2:48.12), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατάκτησε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου με 2:51.32, στο ντεμπούτο της στην απόσταση.

Με την ομάδα του MDA Ελλάς η Δόμνα Μιχαηλίδου

Στον αγώνα των 5.000 μέτρων της διοργάνωσης του 38ου Κλασικού Μαραθωνίου #iAMAuthentic έτρεξε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με την ομάδα του MDA Ελλάς, συνοδεύοντας το αμαξίδιο του κ. Ανδρέα Χότζα.

Μετά το τέλος της διαδρομής, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Σήμερα, φορέσαμε τα κόκκινα μπλουζάκια μας και τρέξαμε με το MDA Ελλάς στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων του Κλασικού Μαραθωνίου. Μαζί με τους συνανθρώπους μας με νευρομυϊκές παθήσεις, αποδεικνύουμε ότι τα όρια υπάρχουν, για να ξεπεραστούν και ότι η κοινωνία μας μπορεί και πρέπει να γίνει συμπεριληπτική και ισότιμη για όλους μας”.

MDA

Σημειώνεται ότι το MDA Ελλάς είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο έχει σκοπό να βοηθήσει ολιστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών με νευρομυϊκές παθήσεις.

 

Διαφήμιση