Αρχική Ειδήσεις Τραγωδία στην Ιταλία: Κατέπεσε αεροπλάνο στο Μιλάνο – 8 νεκροί

Τραγωδία στην Ιταλία: Κατέπεσε αεροπλάνο στο Μιλάνο – 8 νεκροί

0
πτώση αεροπλάνου-Ιταλία
Εικόνα: Twitter/ Daily Star
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό οι επιβαίνοντες στο ιδιωτικό αεροσκάφος που κατέπεσε στην περιοχή Σαν Ντονάτο του Μιλάνου, σήμερα το μεσημέρι, ήταν οκτώ και όλοι βρήκαν τον θάνατο. Όπως μάλιστα μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα παιδί. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν πέντε επιβάτες και ο πιλότος.

Οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι άκουσαν έναν μεγάλο θόρυβο και στη συνέχεια είδαν να υψώνονται τεράστιες φλόγες.

Το αεροσκάφος κατέπεσε πολύ κοντά σε σταθμό του μετρό, σε κτήριο στο οποίο δουλεύουν και αναπαύονται οδηγοί των μέσων μεταφοράς του Μιλάνου. Το συγκεκριμένο κτήριο, σήμερα το μεσημέρι, ήταν άδειο.

Οι πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν άμεσα και κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε στο οίκημα.

Τύπου Piper ήταν το αεροσκάφος που κατέπεσε στο Μιλάνο

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, το ιδιωτικό αεροσκάφος που κατέπεσε σήμερα στο Μιλάνο ήταν τύπου Piper. Και οι οκτώ επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους κατά την πρόσκρουση σε κτήριο της περιοχής Σαν Ντονάτο, το οποίο ήταν άδειο.

Νεκροί είναι ο κυβερνήτης, ο συγκυβερνήτης και έξι επιβάτες. Ανάμεσά τους και ένα μικρό παιδί. Το αεροσκάφος έπεσε 11 λεπτά μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Μιλάνου, Λινάτε. Προορισμός του ήταν η Σαρδηνία, αλλά φέρεται να άλλαξε ξαφνικά κατεύθυνση.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι λίγο πριν τη συντριβή είδαν ότι ένας κινητήρας του Piper είχε αρχίσει να φλέγεται. Η Εισαγγελία του Μιλάνου ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

Ιστορική γέφυρα της Ρώμης κατέρρευσε μετά από φωτιά

Νωρίτερα σήμερα κατ τη διάρκεια της νύχτας, πάλι στην Ιταλία, αλλά αυτή φορά στη Ρώμη κατέρρευσε μερικώς ιστορική μεταλλική γέφυρα έπειτα από πυρκαγιά.

Η γέφυρα, που είναι γνωστή ως Πόντε ντι Φέρο (Σιδερένια γέφυρα), βρίσκεται στην περιοχή Οστιένσε και είχε εγκαινιαστεί το 1864.

Η πυρκαγιά ξέσπασε πιθανότατα σε παράγκες που βρίσκονται στις όχθες του Τίβερη και επεκτάθηκε στη γέφυρα, από την οποία περνούσαν σωλήνες ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, σύμφωνα με το in.gr.

Οι πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν άμεσα και χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για την κατάσβεση της φωτιάς. Διαπιστώθηκε με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχουν τραυματίες, αλλά η Πόντε ντι Φέρο υπέστη σοβαρές ζημιές και κεντρικό της τμήμα κατέρρευσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. in.gr

Διαφήμιση