Αρχική Περιβάλλον Τα ψυχεδελικά ορυχεία αλατιού του Αικατέρινμπουργκ

Τα ψυχεδελικά ορυχεία αλατιού του Αικατέρινμπουργκ

0
Αικατερίνμπουργκ-ορυχεία
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Βαθιά κάτω από τη βιομηχανική πόλη του Αικατέρινμπουργκ, στη Ρωσία βρίσκονται αυτά τα εγκαταλελειμμένα ορυχεία αλατιού που μοιάζουν με έναν εξαιρετικά ζωγραφισμένο ναό από έναν υπέροχο ξεχασμένο πολιτισμό. Αλλά οι λωρίδες χρώματος που να μοιάζουν να έρπονται μέσα από αυτές τις τεράστιες σήραγγες είναι στην πραγματικότητα ένα απίστευτο φυσικό φαινόμενο.

Οι εκπληκτικοί τοίχοι του σπηλαίου είναι απολύτως φυσικοί. Τα μοτίβα προκαλούνται από στρώματα καρναλίτη, ένα ορυκτό που δημιουργεί πολύχρωμους στροβιλισμούς στο βράχο.

Αικατερίνμπουργκ-ορυχεία

Αικατερίνμπουργκ-ορυχεία

 

Ο καρναλίτης είναι ένα ενυδατωμένο χλωριούχο μαγνήσιο καλίου που χρησιμοποιείται στην παραγωγή φυτικών λιπασμάτων. Είναι επίσης υγροποιητικό, που σημαίνει ότι απορροφά την υγρασία από το περιβάλλον του. Το ασυνήθιστο ορυκτό σχηματίζεται μόνο υπό συγκεκριμένες περιβαλλοντικές συνθήκες: σε θάλασσες που εξατμίζονται ή σε ιζηματογενείς λεκάνες. Εξορύσσεται κυρίως για το κάλιο και το μαγνήσιο.

Αυτές τις μέρες, τα ορυχεία είναι ένα εκπληκτικό θέαμα που λίγοι άνθρωποι κατάφεραν ποτέ να κοιτάξουν. Αν και ένα μικρό τμήμα του ορυχείου εξακολουθεί να χρησιμοποιείται, μίλια από τις σήραγγες είναι άδεια και προσβάσιμα μόνο με κρατική άδεια.

Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον 29χρονο φωτογράφο Mikhail Mishainik να ξεκινήσει για να καταγράψει το απίστευτο φαινόμενο στην κάμερα.

Αικατερίνμπουργκ-ορυχεία Αικατερίνμπουργκ-ορυχεία

Εκεί που πολύ λίγοι έχουν βρεθεί

Ο Mishainik και μια ομάδα φίλων έχουν περάσει πάνω από 20 ώρες απαθανατίζοντας τα ορυχεία σε όλο τους το μεγαλείο, εξερευνώντας χιλιόμετρα από στενά, σκοτεινά περάσματα, ακόμη και διανυκτερεύοντας περίπου 200 μέτρα κάτω από το έδαφος.

«Τα ορυχεία είναι τεράστια και εκτείνονται σε πολλά χιλιόμετρα σε πλάτος και μήκος, μια σήραγγα μπορεί να έχει μήκος πάνω από έξι χιλιόμετρα», δήλωσε ο Mishainik στην Daily Mail. «Είναι δύσκολο να περιγράψω πώς αισθάνεσαι όταν είσαι τόσο βαθιά στο έδαφος, χάνεις την αίσθηση του χρόνου και ο αέρας είναι πολύ ξηρός, πάντα νιώθεις δίψα».

Ο κίνδυνος να χαθούν και η αφυδάτωση είναι μόνο μερικοί από τους κινδύνους που αντιμετώπισαν ο Mishainik και οι φίλοι του.

«Παίρνουμε πολύ σοβαρά την ασφάλειά μας, αλλά φυσικά υπάρχουν πάντα κίνδυνοι», λέει ο Mishainik. «Υπάρχει η πιθανότητα διαρροής αερίου από χημικά όπως το μεθάνιο, το υδρόθειο, το διοξείδιο του άνθρακα, καθώς και ο κίνδυνος κατολίσθησης».

Ο Mishainik λέει ότι οι πιθανοί κίνδυνοι είναι μέρος της περιπέτειας.

«Το στοιχείο κινδύνου είναι μέρος της διασκέδασης», λέει ο Mishainik. «Είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα να βρίσκεσαι εκεί που πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν δει».

Αικατερίνμπουργκ-ορυχεία

Αικατερίνμπουργκ-ορυχεία

Διαφήμιση