Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Τα πιο όμορφα χωριά της Ευρώπης: Στην 1η και 7η θέση η...

Τα πιο όμορφα χωριά της Ευρώπης: Στην 1η και 7η θέση η Ελλάδα

0
Σαντορίνη - Οία - Χωριά - τουρισμό
Εικόνα:UNSPLASH/Andreas M
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Ευρώπη έχει πολλά να προσφέρει ανάλογα με τον τύπο εμπειρίας που θα θέλατε ως τουρίστας. Ίσως δεν προκαλεί έκπληξη να βλέπεις τόσα πολλά χωριά που βρίσκονται σε θερμότερα κλίματα και σε παράκτιες περιοχές, καθώς αυτό είναι ένας σημαντικός παράγοντας έλξης για τους τουρίστες σε όλο τον κόσμο.

Πρώτη η Οία στη Σαντορίνη

Όπως ήδη σημειώθηκε, η Οία στην Ελλάδα πρωτοστατεί και έχει περισσότερες εμφανίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ό,τι τα επτά τελευταία χωριά μαζί. Χτισμένη στις πλαγιές του ηφαιστειακού νησιού της Σαντορίνης, είναι προφανές γιατί βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με εκπληκτική θέα στο νότιο Αιγαίο Πέλαγος και πλούσια, αρχιτεκτονική και θρησκευτική ιστορία.

Καππαδοκία – Αυστρία – Ελβετικές Άλπεις

Ομοίως, κατατάσσεται δεύτερο στη λίστα, το Γκιόρεμε στην Καππαδοκία θα προσφέρει μια μοναδική τουριστική εμπειρία. Βρίσκεται μέσα στους βραχώδεις σχηματισμούς που μοιάζουν με “καμινάδες νεράιδων” της Τουρκίας, αυτό το υπέροχο χωριό επιτρέπει βόλτες με αερόστατο και την ευκαιρία να επισκεφθείτε τοπικές, καλλιτεχνικές αγορές και εντυπωσιακές εκκλησίες.

Göreme - Γκιόρεμε - Καππαδοκία
Εικόνα: Göreme, Καππαδοκία UNSPLASH/Alex Azabache

Το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στο Hallstatt στην Αυστρία έχει τις περισσότερες καρφίτσες Pinterest από τις 10 πρώτες με 4.887 – σχεδόν διπλάσιες από αυτές της Οίας και του Φολέγανδρου. Αλλά δεν είναι σε θέση να το κάνουν να ξεπεράσει την τρίτη θέση στη λίστα, με συνολικές αναρτήσεις στο Instagram μόλις κάτω από 800.000. Αυτός θα ήταν ένας εξαιρετικός προορισμός για να εξερευνήσετε τα ορεινά τοπία, τους υπέροχους παγετώνες και τα ιστορικά ορυχεία αλατιού.

Hallstatt - Αυστρία
Εικόνα: Hallstatt Αυστρία, UNSPLASH/Nikolay Kovalenko

Ομοίως, στην όγδοη θέση βρίσκεται το Wengen, με συγκριτικά χαμηλές 122.137 εμφανίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά μην ξεγελιέστε καθώς, τοποθετημένο σε μια ηλιόλουστη, προστατευμένη βεράντα κάτω από τις Ελβετικές Άλπεις, αυτό το γοητευτικό χωριό προσφέρει εκπληκτική θέα στην κοιλάδα Lauterbrunnen και άφθονα μονοπάτια πεζοπορίας που ελίσσονται μέσα από πευκοδάση και λιβάδια με αγριολούλουδα.

Wengen
Εικόνα: Wengen, UNSPLASH/Yura Lytkin

Ιταλία – Ην. Βασίλειο – Πορτογαλία

Την τέταρτη θέση έχει το Vernazza στην Ιταλία, με μόλις 500.000 δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ίσως να σας προσφέρει μια παραδοσιακή εμπειρία μεσογειακού στιλ διακοπών με προστατευμένο λιμάνι στη βορειοδυτική πλευρά αυτού του ιστορικού ψαροχώρι και διάσπαρτα τοπικά εστιατόρια, εκκλησίες, και κάστρα.

Ίσως όμως, να επιθυμείτε να εξερευνήσετε την ομορφιά που έχει να προσφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Tobermory στο Isle of Mull (242.210 εμφανίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και το Portree στο Isle of Skye (119.875 εμφανίσεις στα κοινωνικά μέσα) καταλαμβάνουν την πέμπτη και την ένατη θέση αντίστοιχα στη λίστα. Ως τοποθεσία για την παιδική τηλεοπτική εκπομπή Balamory, το Tobermory είναι το περιβάλλον για καταστήματα και εστιατόρια με έντονα χρώματα που βρίσκονται κατά μήκος της κομψής, λευκής άμμου και τα κρυστάλλινα νερά του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού.

Tobermory - Isle of Mull
Εικόνα: Tobermory, Isle of Mull UNSPLASH/john mcmillan

Εναλλακτικά, λίγο πιο βόρεια, μια σύντομη βόλτα με βάρκα θα σας οδηγήσει στο Portree στο Isle of Skye, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε ένα παραδοσιακό ψαροχώρι με γραφικό λιμάνι και προβλήτα, περιτριγυρισμένο από λόφους και μονοπάτια πεζοπορίας άφθονα.

Isle of Skye
Εικόνα: Isle of Skye, UNSPLASH/Daniel Tonks

Εάν αναζητάτε μια μοναδική εμπειρία, τότε στην έκτη θέση, το Furnas (227.708 εμφανίσεις στα κοινωνικά μέσα) μπορεί να σας ταιριάζει. Βρίσκεται στα ανατολικά των Αζόρων στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, αυτό το εκπληκτικό μικρό χωριό βρίσκεται μέσα σε έναν γιγάντιο, ηφαιστειακό κρατήρα, καθιστώντας το τέλειο περιβάλλον για εξερεύνηση σε γεωθερμικές πισίνες, θερμές πηγές και τρύπες ατμού – ένα μέρος ειρήνης και γαλήνης.

Furnas - Πορτογαλία
Εικόνα: Furnas, UNSPLASH/Nuno Antunes

Η παραδοσιακή Φολέγανδρος

Για την έβδομη θέση στη λίστα, επιβιβαστείτε σε μια πτήση πίσω στην Ελλάδα για να επισκεφθείτε το θαυμάσιο χωριό της Φολέγανδρου (154.222 εμφανίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης). Πρόκειται για μια περιοχή απίστευτης φυσικής ομορφιάς, η οποία είναι σχετικά ανέγγιχτη από τον διεθνή τουρισμό και κατάφερε να διατηρήσει την παρθένα γοητεία της. Αποτελούμενη από παραδοσιακή, κατάλευκη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, άγρια ​​φυσικά τοπία και γαλήνια ατμόσφαιρα την καθιστούν σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για επίσκεψη στην περιοχή.

Φολέγανδρος
Εικόνα: UNSPLASH/Despina Galani

Ισπανία

Ολοκληρώνοντας τη λίστα, και ίσως προσφέροντας μία από τις πιο μοναδικές εμπειρίες, είναι το εμβληματικό χωριό Albarracin. Μην αφήσετε τον σχετικά μικρό αριθμό εμφανίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σας παραπλανήσει (107.998) γιατί  και αυτό το χωριό είναι ένα στολίδι! Η επιβλητική, οχυρωμένη περίμετρος φιλοξενεί ένα χωριό που έχει διατηρήσει την ισλαμική και τη μεσαιωνική του γεύση. Περιτριγυρισμένο από κόκκινους βράχους από ψαμμίτη και γκρεμούς, αυτή είναι μια τοποθεσία που προσφέρει ένα μείγμα παθητικών και περιηγητικών τουριστικών ευκαιριών.

Albarracin - Ισπανία
Εικόνα: Albarracin, UNSPLASH/Angel Santos
χωριά - Ευρώπη
Εικόνα: uswitch.com
Διαφήμιση