Αρχική Καταστροφές Παρατείνεται ως την Τρίτη η κακοκαιρία “Αθηνά”

Παρατείνεται ως την Τρίτη η κακοκαιρία “Αθηνά”

0
rain
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στα δυτικά, αναμένονται και αύριο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ενώ σίγουρα με εκτιμήσεις μετεωρολόγων η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και την Τρίτη.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Στερεά, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κυρίως στα δυτικά. Στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής, συμπεριλαμβάνονται περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.

athina

Μέχρι την Τρίτη τα φαινόμενα

Άστατος θα είναι ο καιρός και τις υπόλοιπες ημέρες. Ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, μίλησε στην εκπομπή LIVE News και έκανε λόγο για παράταση της κακοκαιρίας ως και την Τρίτη.

«Εμμένει η κακοκαιρία ως και την Τρίτη, με βροχές, καταιγίδες αλλά και πιθανότατα τοπικές πλημμύρες, καθώς φαίνεται πως το φαινόμενο δε πρόκειται να εγκαταλείψει άμεσα τη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Θα επηρεαστούν κυρίως το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά της χώρας αλλά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Συνεπώς, οι περισσότερες περιοχές της χώρας θα επηρεαστούν, πέραν των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων».

Επίσης, έντονα φαινόμενα θα παρουσιαστούν στα Επτάνησα, όπως και στα Δυτικά και Βόρεια της ηπειρωτικής Ελλάδας (Δυτική Πελοπόννησος και Δυτική Στερεά).

Στην Αττική προσοχή στις μετακινήσεις

Στην Αττική η κακοκαιρία θα είναι περισσότερο τοπικού χαρακτήρα, ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις.

https://stratus.meteo.noa.gr/forecast/safnwc/NWCSAF_ZEUS_2.mp4?v=0.352944811304

Διαφήμιση