Αρχική Πολιτισμός Παραπληροφόρηση: Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Trust Me» του Roko Belic

Παραπληροφόρηση: Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Trust Me» του Roko Belic

0
«Trust Me» - ROKO BELIC
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Trust Me» του Roko Belic παρουσιάζουν το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – ΕΚΟΜΕ, το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Παγκόσμιο Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας στην Ψηφιακή Επικοινωνία και η Ελληνοαμερικανική Ένωση, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της «10ης Παγκόσμιας Εβδομάδας της UNESCO για την Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφορία 2021», και της αντίστοιχης Ελληνικής Εβδομάδας, που πραγματοποιείται από 24 έως 31/10/ 2021, με θέμα «Media and Information Literacy for the Public Good».

Η προβολή  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, στις 18.00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22), στην Αθήνα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας *. Μετά την προβολή της ταινίας, θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Φάνης Παπαθανασίου.

Συναρπαστικές ανθρώπινες ιστορίες

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Trust Me» (2020), την ελληνική έκδοση του οποίου έχουν επιμεληθεί το ΕΚΟΜΕ μαζί με το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, εξερευνά την τεχνολογία της πληροφορίας και την ανάγκη για γραμματισμό στα Μέσα με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την παραπληροφόρηση στην ψηφιακή εποχή. Εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους η παραπληροφόρηση οδηγεί σε έλλειψη εμπιστοσύνης και κατ’ επέκταση σε ρατσισμό, πόλωση, διαταραχές της ψυχικής υγείας, ακόμη και στο έγκλημα, την ώρα που οι Διαδικτυακές Πλατφόρμες και τα Μέσα επενδύουν πολλές φορές  στο ένστικτο του φόβου για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Συναρπαστικές ανθρώπινες ιστορίες, γεγονότα και ειδικοί, έρχονται μέσα από το έργο αυτό να αναδείξουν τον σωστό τρόπο χρήσης και αξιοποίησης της πληροφορίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

TRUST ME - ROKO BELIC

Την εκδήλωση χαιρετίζουν οι: Πάνος Κουάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΚΟΜΕ, Νίκος Παναγιώτου, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ, Rosemary Smith, Managing Director – Getting Better Foundation, Impact Producer – “Trust Me” Documentary. 

 * Για κρατήσεις θέσεων τηλ: 210 3680052 (9:00-17:00) και culture@hau.gr έως Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου. 

Η είσοδος στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης επιτρέπεται κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους.

Διαφήμιση