Αρχική Ειδήσεις Οι λόγοι παραίτησης Αρκουμανέα – Υποψήφιοι για επικεφαλής του ΕΟΔΥ

Οι λόγοι παραίτησης Αρκουμανέα – Υποψήφιοι για επικεφαλής του ΕΟΔΥ

0
αρκουμαν
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Δεκτή έγινε η παραίτηση Αρκουμανέα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Με μια μακροσκελή επιστολή μέσω της οποίας έκανε μια αναδρομή στη διετή θητεία του στον ΕΟΔΥ, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέβαλε την παραίτησή του. Ο υπουργός Θάνος Πλεύρης την έκανε δεκτή. Η αποδοχή της ανακοινώθηκε λακωνικά: «Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του. Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την αποδέχτηκε και τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή του στον ΕΟΔΥ και στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

arkoyman

Γιατί παραιτήθηκε ο Αρκουμανέας

Ο κ. Αρκουμανέας είχε εκφράσει προφορικά προ ολίγων ημερών την πρόθεσή του να αλλάξει σελίδα στην επαγγελματική του πορεία.

Ωστόσο σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, το κλίμα ήταν βαρύ το τελευταίο διάστημα στην κυβέρνηση για τον διοικητή του ΕΟΔΥ. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Νοέμβριο του 2019, όπως αναφέρουν, ο κ. Αρκουμανέας δεν προχώρησε σε έλεγχο για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης, επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για όσα είχαν έλθει στη δημοσιότητα για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Η επόμενη ημέρα στον ΕΟΔΥ

Η παραίτηση Αρκουμανέα αναμενόταν τις τελευταίες ώρες και ενώ δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις, έχουν αρχίσει ήδη βολιδοσκοπήσεις για τον επόμενο επικεφαλής του ΕΟΔΥ. Το όνομα του καθηγητή Βασιλακόπουλου, που είχε ακουστεί τις προηγούμενες ημέρες δεν φαίνεται να προχωρά.

Η κυβέρνηση φαίνεται να προσανατολίζεται όχι σε πολιτικό πρόσωπο, αλλά σε κάποιον από τους επιστήμονες που αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας έχουν εισφέρει στην αντιμετώπισή της με τις προτάσεις και συμβουλές.. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες δύο από τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι και εξετάζεται το ενδεχόμενο να τους προταθεί να αναλάβουν επικεφαλής του ΕΟΔΥ είναι ο Θεοκλής Ζαούτης και η Παγώνα Λάγιου, αμφότεροι μέλη της επιτροπής των ειδικών.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται εντός των επόμενων ημερών. Αλλαγές αναμένεται και να αποφασιστούν και για το σχήμα της Επιτροπής Ειδικών, με μετατροπή της σε μια μικρότερη σε αριθμό μελών επιτροπή, που θα διατηρήσει τον συμβουλευτικό ρόλο προς την κυβέρνηση. Κινήσεις που θα σηματοδοτούν μια νέα εποχή στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σε συνδυασμό και με το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει στην ηγεσία του ΕΟΔΥ.

Διαφήμιση