Αρχική Περιβάλλον Κυκλική Οικονομία στις Κυκλάδες: Η περίπτωση της Τήνου

Κυκλική Οικονομία στις Κυκλάδες: Η περίπτωση της Τήνου

0
Τήνος - Χώρα
Εικόνα: EOT
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Κυκλική Οικονομία στις Κυκλάδες – Η περίπτωση της Τήνου» διοργανώνεται από τον Δήμο Τήνου, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, 18:00 έως 20:00, στη Στέγη Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Τήνου (Μοσχούλειος Σχολή).

Ο Δήμος Τήνου, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο LIFE-IP CEI-Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα» που συντονίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υλοποιείται σε συνεργασία με 18 στρατηγικούς εταίρους. Στο πλαίσιο του έργου, η Τήνος έχει επιλεχθεί ως ένα από τα 5 πιλοτικά νησιά τα οποία θα αποτελέσουν πρότυπο για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.

Στόχος του έργου για το νησί της Τήνου, αποτελεί η ανάπτυξη και λειτουργία ενός συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων εφαρμόζοντας τη νέα νομοθετική δέσμη μέτρων για τα απόβλητα στη βάση των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

Τήνος - Πύργος
Εικόνα: EOT

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των κατοίκων της Τήνου για το έργο LIFE-IP CEI Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα» και τις δράσεις που πρόκειται να λάβουν χώρα τα επόμενα χρόνια.

Στο τέλος της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις αλλά και τις δυνατότητες εφαρμογής της Κυκλικής Οικονομίας στην Τήνο.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19. H εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά μέσω του συνδέσμου www.facebook.com/dimostinou.

Τήνος - Αγάπη
Εικόνα: EOT

LIFE-IP CEI-Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα»

Το ολοκληρωμένο έργο LIFE-IP CEI-Greece φιλοδοξεί να συμβάλει στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.

Με το έργο αναδεικνύεται μια νέα αντίληψη στον τομέα των αποβλήτων στη βάση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, υιοθετώντας πρακτικές και αλλαγή συμπεριφοράς για την αύξηση του κύκλου ζωής των προϊόντων, τη μετατροπή των αποβλήτων σε πόρους και την αποτελεσματική εφαρμογή της νομοθετικής δέσμης μέτρων για τα απόβλητα.

Το έργο χωρίζεται σε 4 διετείς φάσεις. Ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2027.

Διαφήμιση