Αρχική Ειδήσεις Κορυφώνεται στα τέλη της εβδομάδας νέα κακοκαιρία – Ο καιρός έως 23...

Κορυφώνεται στα τέλη της εβδομάδας νέα κακοκαιρία – Ο καιρός έως 23 Οκτωβρίου

0
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΒΡΟΧΗ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ ΑΝΤΙΡΙΟ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI)
Γέφυρα Ρίο Αντίριο (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Βροχοπτώσεις σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο εξαιτίας ενός στάσιμου βαρομετρικού χαμηλού μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, το οποίο εντείνει την κακοκαιρία.

Από τη Δευτέρα (11/10) το συγκεκριμένο βαρομετρικό χαμηλό θα μετακινηθεί πάνω από την ηπειρωτική Ελλάδα δίνοντας πάλι βροχές και καταιγίδες και μέχρι την Τρίτη στο Αιγαίο με αποτέλεσμα η χώρα να βρίσκεται στον ψυχρό του τομέα και έτσι οι άνεμοι να στραφούν σε βοριάδες και να πέσει αισθητά η θερμοκρασία.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την Πέμπτη (14/10) θα σχηματιστεί νέο βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία το οποίο θα στρέψει πάλι τους ανέμους σε νοτιάδες και θα επιδεινώσει εκ νέου τον καιρό στη χώρα μέχρι (τουλάχιστον) και την Παρασκευή.

Αθηνά - 16/10

Αναλυτικότερα:

Την Τρίτη (12/10) θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός. Αυτή τη φορά θα επηρεαστεί όλη η χώρα από την κακοκαιρία όπου θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες. Προς το βράδυ αναμένεται βελτίωση του καιρού. Τα φαινόμενα δε φαίνεται να έχουν αξιοσημείωτες εντάσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 23 με 26 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Αθηνά - 12/10

Αθηνά - 12/10

Την Τετάρτη (13/10) αναμένονται νεφώσεις με ήπιες και λίγες βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όπου στα δυτικά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες το απόγευμα και το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την Πέμπτη (14/10) και την Παρασκευή (15/10) ο καιρός θα επιδεινωθεί εκ νέου με ισχυρά φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η τάση του καιρού μέχρι 23 Οκτωβρίου 2021

Για αργότερα μέσα στον μήνα, παρατίθεται η γενική εικόνα του καιρού μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου. Αποτελεί εκτίμηση της γενικής τάσης του καιρού για όλη τη χώρα και όχι για μία μεμονωμένη περιοχή.

tasi kairou oktovrios 2021

Πηγή: HellenicWeather

Διαφήμιση