Αρχική Καταστροφές Κίνδυνος ανεμοστρόβιλου σε Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία προειδοποιεί Γερμανός μετεωρολόγος

Κίνδυνος ανεμοστρόβιλου σε Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία προειδοποιεί Γερμανός μετεωρολόγος

0
anemostrovilos
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι ανεμοστρόβιλοι καταγράφονται όλο και πιο συχνά στην Ευρώπη. Ένας ειδικός από τη Γερμανία προειδοποιεί με σημερινή του ανάρτηση για ισχυρές καταιγίδες και πιθανότητα ακόμη και ανεμοστρόβιλων σε Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία.

Ο Dominik Jung γνωστός μετεωρολόγος στη Weter.net δίνει μεγέθη που φαντάζουν εξωπραγματικά. Σύμφωνα με την πρόβλεψή του είναι πιθανό να πέσουν πάνω από 150 – 250 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο σε κάποιες περιοχές.

Μιλά για βίαιες καταιγίδες και για πιθανότητα ανεμοστρόβιλων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ξανά σοβαρές ζημιές σε περιοχές. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ανεμοστρόβιλος στο Κίελο προκάλεσε πολλούς τραυματισμούς.

Η Μεσόγειος στο “μάτι” των καταιγίδων

Ο Jung προειδοποιεί για «επικίνδυνες καιρικές συνθήκες» και για ανανεωμένη απειλή ανεμοστρόβιλου στην Ιταλία. Ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε πρόσφατα τις ακτές της Τοσκάνης. Με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα, προκάλεσε πλημμύρες και διακοπές ρεύματος.

«Από την Ιταλία στην Ελλάδα, μέσω Κρήτης στην Τουρκία, ένα χαμηλό καταιγίδας δημιουργεί νέες δύσκολες καιρικές συνθήκες. Μπορεί ακόμη να οδηγήσει και σε ανεμοστρόβιλους», εξηγεί ο Jung. Επιπλέον, οι ισχυρές βροχές υποστηρίζει ότι θα προκαλέσουν μεγάλες ποσότητες βροχοπτώσεων. “Τα χαμηλά έρχονται νότια από τον Ατλαντικό και χτυπούν τη Μεσόγειο ξανά και ξανά », εξηγεί Jung.

Το κύριο επίκεντρο των σφοδρών καταιγίδων είναι η νότια Ιταλία μέσω της Σικελίας περνά στην Ελλάδα και από εκεί στην Τουρκία. Σε πολλά μέρη είναι δυνατά 150 έως 250 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνοόλο, θα πρέπει να είναι δυνατές και υδάτινες εκροές και, σε ορισμένα σημεία, ανεμοστρόβιλοι. «Μια επικίνδυνη καιρική κατάσταση», λέει ο Jung. Σύμφωνα με αυτό, οι τουρίστες πρέπει να είναι προσεκτικοί, διότι αυτό θα μπορούσε να «απειλήσει τη ζωή σε περίπτωση σοβαρών πλημμυρών».

Όπως εξηγεί ο ειδικός στην πύλη καιρού wetter.net , η Γερμανία μπορεί να περιμένει ξανά ηλιόλουστες στιγμές τις επόμενες ημέρες. Αλλά νοτιότερα η κατάσταση φαίνεται να είναι πολύ πιο θυελλώδης. Όπως αναφέρει ο Dominik Jung, η φάση της καταιγίδας στις νότιες χώρες θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

καιρός

Διαφήμιση