Αρχική Επιχειρείν JA Greece: ξεκινά εργαστήρια μαθητικής επιχειρηματικότητας

JA Greece: ξεκινά εργαστήρια μαθητικής επιχειρηματικότητας

0
JAGreece
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σειρά επισκέψεων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ξεκινά ο Οργανισμός δωρεάν προγραμμάτων μαθητικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece (JA Greece), διοργανώνοντας εκδηλώσεις με βιωματικά επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς σχετικά με τη μαθητική επιχειρηματικότητα.

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα για τα προγράμματα επιχειρηματικότητας, ψηφιακών δεξιοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού, που προσφέρει δωρεάν το Junior Achievement Greece σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Τα προγράμματα, που υλοποιούνται από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, εντάσσονται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και στο πλαίσιο μαθημάτων/ομίλων επιχειρηματικότητας, επαγγελματικού προσανατολισμού, πληροφορικής, οικιακής οικονομίας κ.ά.

Από Καλαμάτα ο πρώτος σταθμός

Η πρώτη πόλη την οποία θα επισκεφθεί το JA Greece είναι η Καλαμάτα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 από τις 18:30 έως τις 21:00 και θα φιλοξενηθεί στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Πρωτοελλαδικού Μεγάρου, Ακοβίτικα Καλαμάτας, 24100. δ

Θα δοθεί έμφαση στο βιωματικό πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» που υλοποιείται σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο για πάνω από 100 χρόνια και αποτελεί εμπειρία ζωής για τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Όπως ανακοινώθηκε από την JA Greece, την εκδήλωση στη Μεσσηνία θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Νίκος Πεφάνης, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Θεοφανεία Σιούτη και ο αντιπρόεδρος ΔΣ Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε.Ο.Ε.Δ.Ε.), Γιώργος Δρέτας.

Η οικονομολόγος εκπαιδευτικός των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Σταυρούλα Κόκκαλη, θα παρουσιάσει τις «Εικονικές Επιχειρήσεις» που έχουν δημιουργηθεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου με μεγάλη επιτυχία εδώ και 10 χρόνια. Η δημοσιογράφος, διευθύντρια Επικοινωνίας του JA Greece Μαρία Γιαννέτου θα παρουσιάσει τα προγράμματα και τις επιτυχίες των παιδιών σε ομιλία με τίτλο «Οι μικροί startuppers αλλάζουν το σχολείο, τις ζωές τους, την Ελλάδα». Η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του JA Greece Ελένη Γερασιμοπούλου θα πραγματοποιήσει βιωματικό εργαστήριο για τους εκπαιδευτικούς με τίτλο «Inspire-Prepare-Succeed» (Έμπνευση – Προετοιμασία – Επιτυχία).

Οι εκπαιδευτικοί της Μεσσηνίας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο: https://forms.office.com/r/vwNzkFM830. Απαιτείται η επίδειξη ταυτότητας καθώς και πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει πραγματοποιηθεί πριν από τουλάχιστον 14 ημέρες, ή βεβαίωση νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ COVID-19.

Μετά την Καλαμάτα η ομάδα του JA Greece θα επισκεφθεί το Ηράκλειο Κρήτης, τη Ρόδο, τα Τρίκαλα, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη. Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα.

Οι βραβεύσεις

Τα ταξίδια αυτά πραγματοποιούνται στον απόηχο της πρωτόγνωρης μεγάλης εθνικής επιτυχίας των «start up» Swim.me (έξυπνο σκουφάκι πισίνας για άτομα με προβλήματα όρασης) και FlowOn (έξυπνη βρύση εξωτερικών χώρων) που κέρδισαν τους Πανελλαδικούς Διαγωνισμούς του JA Greece και στη συνέχεια κατέκτησαν το χρυσό και το ασημένιο «μετάλλιο» στους Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του JA Europe 2021.

Διαφήμιση