Αρχική Καταστροφές Η χώρα μετρά πληγές από τον “Μπάλλο” και μας έρχεται νέα κακοκαιρία

Η χώρα μετρά πληγές από τον “Μπάλλο” και μας έρχεται νέα κακοκαιρία

0
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΝΤΟΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΡΟΧΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Διαφήμιση

Συνταξη: ecozen.gr

Ο “Μπάλλος” μπορεί να έφυγε από τη χώρα, το πέρασμά του όμως ακόμη παραμένει ανεξίτηλο. Η Κέρκυρα κηρύχτηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με το στρατό να σπεύδει να βοηθήσει. Στη Θεσσαλονίκη δρόμοι παρέμεναν κλειστοί μέχρι σήμερα το πρωί και στις Σέρρες μετρούν τις καταστροφές στις καλλιέργειες με τις αυλές των σπιτιών να έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδιες πισίνες.

Κι ενώ ακόμη οι πληγές είναι ανοιχτές μετεωρολόγοι προβλέπουν νέα κακοκαιρία προς τα μέσα της επόμενης βδομάδας, που αρχίζει αύριο.  Σύμφωνα με τη λίστα ονοματοδοσίας που έχει εγκριθεί από την ΕΜΥ περί τα τέλη Σεπτεμβρίου το όνομα αυτής: Carmel.

Μεγάλες ζημιές στις Σέρρες

Οι Σέρρες βρέθηκαν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που χτύπησε το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας. Τα φαινόμενα υποχώρησαν όμως τα προβλήματα παραμένουν…

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε καλλιέργεις, ενώ ο  απολογισμός ακόμη συνεχίζεται.

Κλειστοί δρόμοι στη Β. Ελλάδα

Kλειστά για την κυκλοφορία οχημάτων παρέμεναν στις 10 το πρωί της Κυριακής (17/10) κάποια οδικά τμήματα του οδικού δικτύου της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας,λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η διακοπή κυκλοφορίας συνεχίζεται στα ακόλουθα σημεία:

  •  Επαρχιακή Οδό Λαγκαδικίων-Σχολαρίου στο ύψος του 3ου χιλιομέτρου, λόγω υπερχείλισης χειμάρρου
  • Στο 1ο χλμ Λαγκαδά – Ηρακλείου
  •  Στο 1ο χλμ αγροτικής της ασφαλτοστρωμένης οδού Λαγκαδά – Ασσήρου
  • Στην Ε.Ο. Πενταλόφου – Σίνδου (Θέση Βουστάσια)
    Στην προέκταση της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, από Σίνδο προς Βιολογικό Καθαρισμό και από την προέκταση Πόντου προς Σίνδο.

Στο οδικό δίκτυο της υπόλοιπης Κεντρικής Μακεδονίας συνεχιζόταν σήμερα το πρωί η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση:

  • Στο Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Λειψυδρίου,
  • στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Καρτερών στο ύψος των δημοτικών διαμερισμάτων Κάτω Ποταμιάς και Ακροποταμίας,
  • στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Σεβαστού στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Σεβαστού και
  • στην επαρχιακή οδό Μανδρών – Γαλλικού στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μανδρών.

Στη Χαλκιδική, στο 1ο χιλιόμετρο σε οδό που συνδέει το Δημοτικό Διαμέρισμα Ολύνθου με την επαρχιακή οδό Ν. Μουδανιών – Σιθωνίας, στο 1ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Ορμύλιας – Βραστάμων και σε δημοτική οδό (ιρλανδική διάβαση) στην Ολυμπιάδα.
H κυκλοφορία είχε αποκατασταθεί από τις 7 το βράδυ χθες στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα, στην Πιερία.

Κέρκυρα ανέλαβε ο “Δευκαλίωνας”

Η διάθεση του τμήματος έγινε στο πλαίσιο πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών μετά από εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και έγκριση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.Το τμήμα του «Δευκαλίωνα» διατέθηκε μετά από αίτημα του δήμου Κέρκυρας και σε άμεση συνεργασία με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Έρχεται η …Carmel;

Σε νέα «δραστήρια» ατμοσφαιρική διαταραχή προς τα τέλη της εβδομάδας αναφέρθηκε ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του στο Facebook. Όπως σημειώνει η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα δυτικά, ενώ δεν υπάρχουν δεδομένα προς τον όγκο των βροχοπτώσεων.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook:

«Αρκετά… “δραστήρια” δείχνει η νέα ατμοσφαιρική διαταραχή προς τα τέλη της εβδομάδας (23-24) Οκτωβρίου!!! Φίλες και φίλοι, και τα πρωινά σημερινά στοιχεία επιμένουν για νέα αλλαγή του καιρού προς τα τέλη της εβδομάδας αρχικά κυρίως στη δυτική Ελλάδα! Η τροχιά του βαρομετρικού χαμηλού όμως καθώς και το βάθος του, που δεν μπορούμε από τώρα να τα γνωρίζουμε με ακρίβεια, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην κατανομή αλλά και την ένταση των βροχών και των καταιγίδων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 23-24 Οκτωβρίου!».

Σημειώνεται πως με την έναρξη του Φθινοπώρου η ΕΜΥ έδωσε συνολικά 23 ονόματα στις κακοκαιρίες του πρόκειται να κάνουν την εμφανισή τους στην Ελλάδα. Τα πρώτα ήταν αυτά της «Αθηνάς» και του «Μπάλλου», που πράγματι σάρωσαν από άκρη σε άκρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα η λίστα με την ονοματοδοσία των έντονων καιρικών φαινομένων για το προσεχές 12μηνο, είναι η ακόλουθη: Athina, Ballos, Carmel, Diomedes, Elpis, Fuad, Genesis, Helios, Irit, Kalypso, Lavi, Meliti, Nikias, Ora, Paris, Raphael, Semeli, Thomas, Uranis, Vion, Xenios, Yasmin, Zefyros.

 

Διαφήμιση