Αρχική Τεχνολογία Διαθέσιμα από σήμερα τα Windows 11 – Νέες λειτουργίες και Office 2021

Διαθέσιμα από σήμερα τα Windows 11 – Νέες λειτουργίες και Office 2021

0
Windows 11
Εικόνα: UNSPLASH/Windows
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τα Windows, η τελευταία έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος για υπολογιστές της Microsoft, θα διατίθεται από σήμερα διεθνώς ως δωρεάν αναβάθμιση για τους χρήστες των Windows 10. Όταν τα Windows 10 κυκλοφόρησαν, η Microsoft είχε δηλώσει ότι επρόκειτο να είναι η τελευταία έκδοση των Windows, κάτι που προφανώς άλλαξε στην πορεία.

O Πάνος Πανάι, επικεφαλής για την ανάπτυξη νέων προϊόντων της αμερικανικής εταιρείας, δήλωσε στο BBC ότι τα νέα Windows θα είναι απλούστερα για τον χρήστη και η αναβάθμιση τους δε θα δυσκολέψει ούτε τον πιο αδαή περί τα τεχνολογικά. Διαβεβαίωσε ότι έχει προηγηθεί εκτεταμένη δοκιμή του νέου συστήματος από ειδικούς και ότι δεν υπάρξουν προβλήματα από το πέρασμα από το ένα λειτουργικό σύστημα στο άλλο.

Ανάμεσα στις νέες αλλαγές, είναι ότι το “Start menu” της έναρξης θα βρίσκεται στο κέντρο της οθόνης πλέον και όχι κάτω αριστερά. Η εφαρμογή Microsoft Teams έχει ενσωματωθεί πλήρως στο νέο σύστημα (σε αντικατάσταση του Skype), ενώ το ηλεκτρονικό κατάστημα Microsoft Store έχει ανασχεδιαστεί, έτσι ώστε να επιτρέπει τη διάθεση εφαρμογών και από τρίτους. Η αναζήτηση – μέσω Bing – έγινε ταχύτερη, όπως και η εκτέλεση των βιντεοπαιχνιδιών.

Η Microsoft διευκρίνισε ότι η 11η έκδοση έχει ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις για την εγκατάστασή τους, τις οποίες μπορεί να μην πληρούν όλοι οι υπολογιστές, γι’ αυτό ορισμένοι χρήστες πιθανώς δε θα μπορούν να εγκαταστήσουν το νέο σύστημα στον υπολογιστή τους, ιδίως αν αυτός είναι παλαιότερος. Τα Windows 10 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται και να δέχονται αναβαθμίσεις ασφαλείας, έως τον Οκτώβριο του 2025.

Windows 11
Εικόνα: UNSPLASH/Windows

Μαζί έρχεται και το Office 2021

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το Office 2021 θα κυκλοφορήσει μαζί με τα Windows 11 στις 5 Οκτωβρίου. Η τελευταία έκδοση της σειράς Office της Microsoft θα είναι η διάδοχος του Office 2019 και φέρνει νέες δυνατότητες στη σουίτα γραφείου διατηρώντας παράλληλα την ισοτιμία τιμών με το Office 2019.

Το Office 2021 θα είναι μια μάλλον μικρή αναβάθμιση σε σχέση με το Office 2019, αλλά, για μερικούς ανθρώπους θα υπάρχουν αρκετές δυνατότητες που θα κάνουν την αναβάθμιση αξιόλογη.

Το Excel συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη προσοχή με την πιο πρόσφατη ενημέρωση, η Microsoft έχει προσθέσει πολλές νέες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των XMatch, LET, Dynamic Arrays και XLookup. Το XLookup, για παράδειγμα, σας επιτρέπει να βρείτε οποιαδήποτε δεδομένα μέσα σε έναν πίνακα χρησιμοποιώντας μια λειτουργία που μοιάζει με γραμμή αναζήτησης και το LET θα σας επιτρέψει να αντιστοιχίσετε ονόματα στα αποτελέσματα υπολογισμού.

Νέα εργαλεία και για τα email

Το Outlook έχει επίσης λάβει μερικές ενημερώσεις. Υπάρχει ένας νέος μεταφραστής στο Outlook που θα μεταφράζει μηνύματα επιτόπου, και υπάρχει μια νέα παγκόσμια αναζήτηση που σας επιτρέπει να βρείτε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους τους φακέλους και τους λογαριασμούς email σας με πολλές παραμέτρους αναζήτησης.

Άλλες δυνατότητες περιλαμβάνουν νέες βελτιώσεις απόδοσης για το Word, Excel, PowerPoint και Outlook, καθώς και ένα πρόσφατα ανανεωμένο περιβάλλον χρήστη με ανανεωμένες καρτέλες στην κορδέλα.

Η τιμή θα παραμείνει η ίδια με το Office 2019, με το Office Home και το Student να κοστίζει 149€, το Home and Business 299€. Οι χρήστες του Office 365 θα λάβουν τη δωρεάν αναβάθμιση στο Office 2021 μόλις κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου.

Το Office 2021 θα είναι πλήρως συμβατό με τα Windows 11, Windows 10 και τις τρεις πιο πρόσφατες εκδόσεις του MacOS.

Με την κυκλοφορία του Office 2021, η Microsoft θα διακόψει επίσης την υποστήριξη για το Office 2013 και δε θα υποστηρίζεται στα Windows 11.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC, tomshardware.com

Διαφήμιση