Αρχική Περιβάλλον ΥΠΕΝ – ΕΟΑΝ: Περιβαλλοντικό Quiz Παίξε – Μάθε – Κέρδισε

ΥΠΕΝ – ΕΟΑΝ: Περιβαλλοντικό Quiz Παίξε – Μάθε – Κέρδισε

0
11.09.2021 Έναρξη Περιβαλλοντικού Quiz «Παίξε – Μάθε – Κέρδισε!»
Διαφήμιση

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης εγκαινιάζουν σήμερα, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, ένα πρωτότυπο Περιβαλλοντικό Παιχνίδι.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σε καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα. Δέκα (10) τυχεροί θα κερδίσουν ηλεκτρικά πατίνια και ηλεκτρικά ποδήλατα μετά από κλήρωση, ώστε να απολαμβάνουν «πράσινες» και οικολογικές μετακινήσεις.

Για να λάβουν μέρος στην κλήρωση οι συμμετέχοντες πρέπει να απαντήσουν σωστά σε 16 ερωτήσεις για την κλιματική κρίση, την ανακύκλωση, τις αναδασώσεις, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την ηλεκτροκίνηση κ.λ.π.

Σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες δώσουν λάθος απαντήσεις, τους δίνεται η δυνατότητα να ξεκινήσουν ξανά το παιχνίδι μέχρι να απαντήσουν σωστά όλες τις ερωτήσεις και έτσι να λάβουν μέρος στην κλήρωση.

Το Περιβαλλοντικό Quiz είναι διαθέσιμο από σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου 2021, και έως την ολοκλήρωση της 85ης ΔΕΘ στις 19 Σεπτεμβρίου.

Μπορείτε να βρείτε το παιχνίδι στη σελίδα του ΕΟΑΝ και εδώ.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στη σελίδα του ΕΟΑΝ στο Facebook.

Στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο ΕΟΑΝ

O Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) συμμετέχει με περίπτερο στην 85η ΔΕΘ, το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

«Δίνουμε το παρόν» από τις 11 ως τις 19 Σεπτεμβρίου στην πρώτη μεγάλη Έκθεση που θα διοργανωθεί στην Ευρώπη το 2021, σε μια διοργάνωση η οποία είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα, με κεντρικό θεματικό άξονα το τρίπτυχο «Παρελθόν – Παρόν- Μέλλον», στο πλαίσιο και της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο Ε.Ο.ΑΝ. «φιλοξενείται» σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Περίπτερο 10, Stand 6, του εκθεσιακού χώρου.

Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή μέσα από το περίπτερό μας και να ενημερωθούν για τα θέματα της ανακύκλωσης. Για το πώς, τι και πού μπορούν να ανακυκλώνουν, καθώς και για τις δράσεις, στρατηγικές προτεραιότητες και το σχέδιο του Ε.Ο.ΑΝ., που με βάση το νέο αναβαθμισμένο νομοθετικό και θεσμικό περιβάλλον, αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα για την υλοποίηση της νέας εθνικής αντίληψης και στρατηγικής για την Ανακύκλωση και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Σας περιμένουμε όλους από 11-19/9/ 2021 στο περίπτερο του ΕΟΑΝ στην 85η ΔΕΘ, για να κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε μια ισχυρή «πράσινη» συμμαχία, η οποία θα μας βοηθήσει να κάνουμε την Ανακύκλωση «στάση ζωής» και «όχημα» για μια ποιοτική και βιώσιμη ανάπτυξη.

πρόσκληση ΔΕΘ ΕΟΑΝ 2021 (b)

 

Διαφήμιση