Αρχική COVID-19 Θεοδωρικάκος: Δε θα προσάγονται εκπαιδευτικοί μετά από μήνυση γονέων

Θεοδωρικάκος: Δε θα προσάγονται εκπαιδευτικοί μετά από μήνυση γονέων

0
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, φωτογραφία αρχείου, (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών, μετά από σειρά μηνύσεων που κάνουν σε βάρος τους γονείς, σε όλη την Ελλάδα, με την αιτιολογία ότι δεν αφήνουν τα παιδιά τους να μπαίνουν στα σχολεία αν δε φορούν μάσκες και δεν τηρούν τις υποχρεωτικές οδηγίες που έχουν καθοριστεί για την αναίμακτη λειτουργία των σχολείων, έβαλε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μετά το κύμα μηνύσεων από γονείς, με βάση τις οποίες οι εκπαιδευτικοί μεταφέρονται στα αστυνομικά τμήματα και δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων, ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δε θα προσάγουν στα αστυνομικά τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

Ο Υπουργός τόνισε ότι εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς τη μετάβαση των εκπαιδευτικών στα αστυνομικά τμήματα. «Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία» είπε.

Τι είπε σχετικά η Ν. Κεραμέως

Μήνυμα καταδίκης για τις μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς από γονείς που αρνούνται τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στα σχολεία έστειλε η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα πρόσφατα και αυξανόμενα περιστατικά γονέων αρνητών που δημιουργούν προβλήματα στα σχολεία και μηνύουν εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρξει ανοχή τέτοιων πράξεων.

«Στείλαμε από την πρώτη στιγμή ένα ξεκάθαρο μήνυμα απόλυτης καταδίκης αυτών των περιστατικών, από την πρώτη ημέρα της εμφάνισής τους. Υπάρχει ειδική διάταξη που καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τους κανόνες και θα κινητοποιηθεί η Εισαγγελία για αυτά τα περιστατικά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κυκλοφορεί υπόδειγμα μήνυσης

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στο διαδίκτυο διακινείται ακόμα και υπόδειγμα της μήνυσης για να διευκολύνει τους γονείς που είναι αρνητές στη διαδικασία υποβολής της. Σύμφωνα μάλιστα με τον ΑΝΤ1, το εν λόγω site έχουν επισκεφθεί περίπου 372.000 χρήστες.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα όσοι θέλουν να «κατεβάσουν» το υπόδειγμα της μήνυσης, ενώ υπάρχει και λίστα με συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία που αναλαμβάνουν αυτές τις υποθέσεις.

Διαφήμιση