Αρχική Ειδήσεις Συνεδρίαση ΝΑΤΟ στην Αθήνα – Τι θα συζητηθεί

Συνεδρίαση ΝΑΤΟ στην Αθήνα – Τι θα συζητηθεί

0
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Αστυνομικά μέτρα στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ, για την σύσκεψη της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Από την Παρασκευή θα βρίσκονται στην Αθήνα οι αρχηγοί Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, για την καθιερωμένη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ατλαντικής Συμμαχίας, η οποία γίνει αυτή τη φορά στη χώρα μας, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο διότι θα βρεθούν εδώ όλοι οι στρατιωτικοί επικεφαλής των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, αλλά κυρίως διότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται σε μια περίοδο που οι διεθνείς εξελίξεις είναι συνεχείς.

Θέματα που θα συζητηθούν

Στα θέματα που θα συζητηθούν μεταξύ άλλων, στη Σύνοδο περιλαμβάνονται οι τρόποι εκσυγχρονισμού του ΝΑΤΟ και του διεθνούς ρόλου του, η απειλή μιας νέας περιόδου με τρομοκρατικά χτυπήματα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, οι σχέσεις της Συμμαχίας με τις δύο μεγάλες δυνάμεις που βρίσκονται απέναντι, δηλαδή τη Ρωσία και την Κίνα, η πρωτοβουλία «ΝΑΤΟ 2030» (που αφορά στους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του μέλλοντος από τη Συμμαχία), σύμφωνα με την «Ημερήσια».

Ο ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, που επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Συμμαχίας, κατέθεσε την Πέμπτη στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνέχεια τον ναύαρχο Μπάουερ υποδέχθηκε στο στρατόπεδο «Παπάγου» ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν θέματα που αφορούν στην προετοιμασία του Συνεδρίου, που διεξάγεται κατά την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, εστιάζοντας στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς και στις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, η διατήρηση των οποίων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Συμμαχίας.

Σημειώνεται ότι ο στρατηγός Φλώρος θα συνοδεύσει τον Ολλανδό ναύαρχο και  Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής, Ρομπ Μπάουερ στη Σούδα, όπου θα τον ξεναγήσει στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ.

Διαφήμιση