Αρχική Καταστροφές Σεισμός Κρήτη: Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε το Αρκαλοχώρι

Σεισμός Κρήτη: Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε το Αρκαλοχώρι

0
ΣΕΙΣΜΟΣ 5,8 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ / ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ (EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή του Ηράκλειου Κρήτης.Το επίκεντρο του σεισμού, ήταν 5χλμ στο Αρκαλοχώρι, όπου υπάρχουν μεγάλες καταστροφές.Κατάρρευση εκκλησίας, νεκρός ένας εργάτης, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/ EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σεισμός 4,6 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:54 σήμερα, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καταγράφηκε σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,6 στην κλίμακα Ρίχτερ. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 5 χιλιόμετρα δυτικά του Αρκαλοχωρίου.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον 100 μετασεισμοί, με μέσο όρο τους 3,2 βαθμούς Ρίχτερ.

«Η συχνότητα των σεισμών στους επόμενους μήνες θα είναι μέρα παρά μέρα ή βδομάδα παρά βδομάδα, ενώ οι μετασεισμοί μπορεί να είναι υψηλής κλίμακας Ρίχτερ. Ο κόσμος αυτή τη στιγμή είναι στις σκηνές. Δεν μπορεί να μείνει ο κόσμος εκεί τον χειμώνα, στην Κρήτη υπάρχουν ξενοδοχεία που δε λειτουργούν τον χειμώνα και ελπίζω ο κόσμος ότι θα μείνει σε μόνιμες δομές και όχι να έχουμε το φαινόμενο της Ελασσόνας», ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

ΣΕΙΣΜΟΣ 5,8 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ / ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ (EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)
Στιγμιότυπο από τον καταυλισμό για τους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου που στήθηκε μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 (EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Βυθίστηκε κατά 15 εκατοστά το Αρκαλοχώρι

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αυτοψίες σε οικίες και σχολικές μονάδες στην περιοχή, ενώ σήμερα κατέφτασαν και 300 πτυσσόμενα κρεβάτια με φορτηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πολλά είναι τα σπίτια που έχουν κριθεί ακατάλληλα. Ο Δήμαρχος της περιοχής έκανε λόγο για 550 ανθρώπους που έχουν μείνει στο δρόμο. Παράλληλα, στον Δήμο Αχαρνών – Αστερουσίων από τις 343 κατοικίες που ελέγχθηκαν μόνο οι 40 κρίθηκαν κατοικήσιμες.

Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, δεν είναι δυνατόν να γίνουν επισκευές κατά τη διάρκεια αυτής της μετασεισμικής ακολουθίας. Το γεγονός πως οι ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός στην Κρήτη είναι τόσο μεγάλες, οφείλεται στο ότι ήταν η πρώτη φορά για τη χώρα που καταγράφηκε τόσο μεγάλη επιτάχυνση της βαρύτητας, εξήγησε ο κ. Τσελέντης και αποκάλυψε ότι ο σεισμός των 6 Ρίχτερ είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστεί κατά 15 εκατοστά το Αρκαλοχώρι.

ΣΕΙΣΜΟΣ 5,8 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ / ΚΑΥΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ (EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή του Ηράκλειου Κρήτης, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/ EUROKINISSI)
ΣΕΙΣΜΟΣ 5,8 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ / ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤOΝ ΓΑΛΑΤΑ (EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)
Καταστροφές στον Γαλατά Ηρακλείου από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 (EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Κλειστά τα σχολεία τουλάχιστον για το υπόλοιπο της εβδομάδας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νικόλαος  Συριγωνάκης γνωστοποίησε ότι ανεστάλη η λειτουργία των σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και για τις δύο επόμενες ημέρες, Πέμπτη και Παρασκευή, προκειμένου να διενεργηθούν οι έλεγχοι στατικότητας που γίνονται από κλιμάκια μηχανικών. Αυτοψία σήμερα θα γίνει και σε σχολεία του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΣΕΙΣΜΟΣ 5,8 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ / ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ (EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)
Καταστροφές στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 (EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)
ΣΕΙΣΜΟΣ 5,8 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ / ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ (EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)
Καταστροφές στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 (EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)
Διαφήμιση