Αρχική Special Topics Παρουσίαση του e.GO Life στη ΔΕΘ – Παράταση για τα ΣΦΗΟ

Παρουσίαση του e.GO Life στη ΔΕΘ – Παράταση για τα ΣΦΗΟ

0
e.GO Life
Το e.GO Life της Next.e.GO Mobile SE
Διαφήμιση

Η ανεξάρτητη γερμανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, Next.e.GO Mobile SE, συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) για να παρουσιάσει το e.GO Life, να ξεκινήσει το road show της στην Ελλάδα και να λανσάρει μια πανελλαδική πρωτοβουλία συμμαχίας σε θέματα βιωσιμότητας με την ονομασία «GlobalGreenGreece®».

Μετά την αρχική Επιστολή Προθέσεων που υπογράφηκε με την Enterprise Greece τον Δεκέμβριο του 2020, η e.GO Mobile έχει ξεκινήσει την εκτεταμένη μελέτη σκοπιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης των επιλεγμένων τοποθεσιών για την εγκατάσταση του εργοστασίου της. Επιπλέον, η e.GO έχει ξεκινήσει εργασίες για τη δημιουργία του πρώτου στο είδος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπειρίας Χρήστη (UEC) και την ερευνητική ανάπτυξη για εφαρμογές θερμού κλίματος (HCA). Η εταιρεία έχει επίσης ξεκινήσει τη δημιουργία του δικτύου πωλήσεων και εξυπηρέτησης.

Στο προγραμματισμένο road show, ύστερα από τη ΔΕΘ, η e.GO θα προωθήσει την ολιστική αποστολή της για τη βιωσιμότητα και τη μοναδική πλατφόρμα αστικών ηλεκτρικών οχημάτων. Ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει την ανατρεπτική τεχνολογία παραγωγής του e.GO, τα μοναδικά στοιχεία σχεδιασμού και τα έξυπνα χαρακτηριστικά του. Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να κάνουν test drives και να παραγγείλουν άμεσα το όχημα.

Με στόχο την προώθηση της βιώσιμης ηλεκτροκίνησης και της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα, η e.GO Mobile μαζί με το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο, ανακοίνωσαν τον σχηματισμό της πρωτοβουλίας συμμαχίας σε θέματα βιωσιμότητας, GlobalGreenGreece®. Το GlobalGreenGreece® προορίζεται να αποτελέσει μια πλατφόρμα για ελληνικές, γερμανικές και διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και δεσμεύονται να συμβάλουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μέσω βιώσιμων δράσεων υψηλού αντικτύπου.

Ο Prof. Dr. Ulrich Hermann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Next.e.GO Mobile SE, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε την παρουσία μας στην Ελλάδα και που θα παρουσιάσουμε το e.GO Life στο μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς για τη χώρα».

«Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρωτοβουλία GlobalGreenGreece®, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και να καλέσουμε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με τη βιωσιμότητα στον πυρήνα του οράματος και της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας να μας ακολουθήσουν», προσέθεσε.

Ο Prof. Dr. -Ing. Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, δήλωσε: «Η e.GO Mobile είναι μια καινοτόμα και γεμάτη έμπνευση εταιρεία και είμαστε ενθουσιασμένοι που την καλωσορίζουμε στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς να συνδιαμορφώσουμε μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να συνδέσει εταιρείες και σπουδαία μυαλά για την προώθηση βιώσιμων τακτικών και την ευαισθητοποίηση για την προστασία του πλανήτη μας. Το ζήτημα της βιώσιμης ανάπτυξης βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Επιμελητηρίου με τον τομέα της Ενέργειας και ιδιαίτερα της Πράσινης Ενέργειας να συγκεντρώνει το κύριο βάρος των πρωτοβουλιών του. Το GlobalGreenGreece® είναι μια σπουδαία ιδέα και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε νέες εταιρείες στο πρόγραμμα».

Επισκεφθείτε το περίπτερο της e.GO Mobile στη ΔΕΘ: Αίθουσα 10, Περίπτερο 35, από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

e.Go-ΔΕΘ

Παράταση για την εκπόνηση Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Στο μεταξύ, καταληκτική παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 δόθηκε στους Δήμους για την υποχρεωτική εκπόνηση Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ), με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά.

Υπενθυμίζεται ότι προς εξυπηρέτηση τόσο των καταναλωτών, όσο και των τοπικών αρχών, με τον νόμο 4710/2020 προβλέφθηκε η κατάρτιση Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) σε επίπεδο δήμων. Τα εν λόγω σχέδια χρηματοδοτούνται από το σχετικό Πρόγραμμα του εποπτευόμενου φορέα του Υπουργείου, Πράσινο Ταμείο. Η σχετική Πρόσκληση άνοιξε στις 23 Νοεμβρίου 2020 και οι ενταγμένοι Δήμοι ανήλθαν σε 254.

Στα τέλη Οκτωβρίου το Πράσινο Ταμείο αναμένεται να καλέσει με νέα πρόσκληση για την εκπόνηση ΣΦΗΟ, 62 Δήμους κάτω των 10.000 κατοίκων.

Στατιστικά στοιχεία έως 07.09.2021 – Πράσινο Ταμείο
  • Ενταγμένοι Δήμοι : 254
  • Έχουν ενεργοποιήσει διαδικασία: 241
  • Έχουν υπογράψει σύμβαση: 117
  • Κατακύρωση διαγωνισμού: 23
  • Ολοκλήρωση διαδικασίας διακήρυξης: 83
  • Ολοκλήρωση διαδικασίας δημοσιότητας αιτήματος: 68
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη ο 9ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Προοπτική δημιουργίας Νοσοκομείου Περίθαλψης Άγριας Ζωής