Αρχική Special Topics Νέα «πράσινα» εταιρικά οχήματα από την COSMOTE

Νέα «πράσινα» εταιρικά οχήματα από την COSMOTE

0
COSMOTE Hybrid Cars A
Διαφήμιση

COSMOTE: νέα εταιρικά οχήματα φιλικά στο περιβάλλον – Δημιουργία εταιρικού δικτύου φόρτισης οχημάτων στα κτήρια της εταιρείας

Την ανανέωση του στόλου εταιρικών οχημάτων ξεκίνησε η COSMOTE από τις αρχές του 2021 με μοντέλα αυτοκινήτων μειωμένης κατανάλωσης καυσίμων. Συνολικά, περισσότερα από 300 εταιρικά οχήματα θα αντικατασταθούν με μοντέλα τεχνολογίας Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV). Ταυτόχρονα με τα καινούρια οχήματα έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εταιρικού δικτύου φόρτισης στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα φόρτισης για όλα τα οχήματα. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη και για τους επισκέπτες των εγκαταστάσεων του Ομίλου με επιπλέον θέσεις φόρτισης – στάθμευσης.

COSMOTE Hybrid Cars B

Μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα

Στόχος είναι η δημιουργία ενός στόλου οχημάτων που θα ρυπαίνει λιγότερο το περιβάλλον με δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας σε καθημερινή βάση. Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει δεσμευτεί για μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα από τις εκπομπές που προέρχονται από την κατανάλωση ενέργειας έως το 2025 και από όλη την αλυσίδα αξίας μέχρι το 2040.

«Για να πετύχουμε τον στόχο για μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα από τις λειτουργίες μας έως το 2025, επανεξετάζουμε και προσαρμόζουμε κάθε πτυχή της επιχειρηματικής μας λειτουργίας, βάσει της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ. Αξιοποιώντας οχήματα νέας τεχνολογίας μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να είμαστε συνεπείς στους στόχους μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Η αντικατάσταση εταιρικών οχημάτων αλλά και η δημιουργία αντίστοιχου δικτύου φόρτισης είναι ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός κόσμου πιο βιώσιμου, ενός κόσμου καλύτερου για όλους.», δήλωσε ο Γιώργος Αθανασόπουλος, Chief Officer Λειτουργιών & Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ.

Προστασία περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη

Όσον αφορά στην ενέργεια που θα καταναλώνουν τα υβριδικά plug-in οχήματα από το εταιρικό δίκτυο φόρτισης, θα καλύπτεται στο σύνολό της από εγγυήσεις προέλευσης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως συμβαίνει και με όλες τις λειτουργίες του Ομίλου ΟΤΕ. Για την καλύτερη αξιοποίηση και απόδοση των υβριδικών εταιρικών οχημάτων, ο Όμιλος ΟΤΕ δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς των νέων αυτοκινήτων να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια αποτελεσματικής οδήγησής τους.

COSMOTE Hybrid Cars

Με την αντικατάσταση του στόλου των εταιρικών οχημάτων και τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα εταιρικά δίκτυα φόρτισης οχημάτων στη χώρα, ο Όμιλος ΟΤΕ συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης. Βασικές προτεραιότητες βιωσιμότητας του Ομίλου ΟΤΕ είναι η βελτίωση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού του αποτυπώματος, καθώς και η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στον ψηφιακό κόσμο.

Διαφήμιση