Αρχική Ειδήσεις Κυβέρνηση: Τη Δευτέρα ανακοινώνεται η ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας

Κυβέρνηση: Τη Δευτέρα ανακοινώνεται η ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας

0
Μέγαρο Μαξίμου
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Tη Δευτέρα – εκτός απροόπτου – αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόσωπο που θα τοποθετηθεί στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Μετά το τελικό «όχι» του Ευάγγελου Αποστολάκη να αναλάβει τα ηνία του νεοσυσταθέντος υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, ο πρωθυπουργός προχωρά στην τελική ανάθεση, ώστε να ηρεμήσουν οι «αναταράξεις» που ακολούθησαν του ανασχηματισμού.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον Σκάι είπε πως: «Θα είναι μια πολιτική ηγεσία που θα ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις του πεδίου» και πρόσθεσε: «Να είστε σίγουροι ότι θα είναι μια η επιλογή η οποία θα έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις».

Ερωτηθείς αν θα είναι πολιτικό πρόσωπο ή όχι ή αν θα είναι μόνο υπουργός ή υπουργός και υφυπουργός, ο κ. Οικονόμου απάντησε «θα τα πούμε τη Δευτέρα» κάνοντας πάντα λόγο για «πολιτική ηγεσία».

«Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας δεν δημιουργείται κατόπιν απαιτήσεως του κ. Αποστολάκη, ήταν ειλημμένη απόφαση», διευκρίνισε, εστιάζοντας στο έργο που έκανε η κυβέρνηση στο πεδίο της πολιτικής προστασίας.

Τα ονόματα που βρίσκονται στο τραπέζι

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπουργός θα τοποθετηθεί πολιτικό πρόσωπο ενώ ο αναπληρωτής υπουργός ή ο υφυπουργός θα προέρχεται από τον χώρο των ενόπλων δυνάμεων, θα γνωρίζει δηλαδή τον επιχειρησιακό τομέα.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι τέσσερα τα πρόσωπα τα οποία θεωρείται ότι έχουν τα κατάλληλα προσόντα να αναλάβουν την ηλεκτρική θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, και τα οποία προέρχονται από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων:

  • Ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, πτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς
  • Ο Στρατηγός ε.α. του Πυροβολικού Μιχαήλ Κωσταράκος
  • Ο σημερινός αρχηγός  ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος
  • Ο πρώην Σύμβουλος Ασφαλείας του Πρωθυπουργού Αλέξανδρος Διακόπουλος

Το προφίλ του υπουργού Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το newsit.gr, τα κριτήρια στην επιλογή του επικεφαλής του νεοσυσταθέντος υπουργείου – το χαρτοφυλάκιο του οποίου θα αφορά στη διαχείριση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης και των φυσικών καταστροφών, και θα έχει και την ευθύνη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  – είναι τρία:

  • Να έχει επιδείξει επιχειρησιακές ικανότητες
  • Να συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη δυνατή διακομματική αποδοχή
  • Να είναι σε θέση να έχει καλή επικοινωνία και με τους τεχνοκράτες, εντός και εκτός Ελλάδας, οι οποίοι έχουν γνώση των θεμάτων που αφορούν στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και της διαχείρισης τους.

«Η επιλογή θα είναι ένας άνθρωπος που επιχειρησιακά θα μπορεί να σηκώσει το πολύ μεγάλο βάρος αυτού του πεδίου και ταυτόχρονα η παρουσία του στον δημόσιο βίο θα είναι τέτοια που δεν θα δικαιολογεί την απαξίωσή του ή το να του κολλάνε ταμπέλες» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

 

Διαφήμιση