Αρχική Ελλάδα Κικίλιας: Ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας αναβάθμιση λιμανιού Θεσσαλονίκης

Κικίλιας: Ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας αναβάθμιση λιμανιού Θεσσαλονίκης

0
kikilias thessaloniki ape
Εικόνα:ΑΠΕ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την αναβάθμιση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, δίνοντας νέα ώθηση στον τουρισμό κρουαζιέρας προανήγγειλε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, από τη Θεσσαλονίκη.

Σε συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα σημείωσε πως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα είναι home port και hub για τον τουρισμό κρουαζιέρας. Έθεσε παράλληλα στο επίκεντρο της πολιτικής του τον θεματικό τουρισμό με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ενίσχυση θεματικού τουρισμού

Αναλυτικά τόνισε, ότι θα ενισχύσει με νέα εργαλεία την κρουαζιέρα στη Βόρεια Ελλάδα. Μέσω αυτής, “οι τουρίστες και οι επισκέπτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα εξαιρετικά ξενοδοχεία της Περιφέρειας, να γευτούν τις ιδιαίτερες γεύσεις από την πρωτογενή παραγωγή που ξεκινάει από εδώ και επίσης να αναπτυχθούν ειδικές μορφές του τουρισμού, όπως είναι ο θρησκευτικός τουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, οι δρόμοι του κρασιού, ο ιαματικός τουρισμός”.

Για διεύρυνση “χρονικά και χωρικά” την τουριστικής δραστηριότητας (χώροι πολιτισμού, αθλητισμού, συνεδριακών κέντρων) είχε δεσμευτεί σε πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα “Τα Νέα Σαββατοκύριακο”. Με τίτλο “ο τουρισμός δεν λειτουργεί με αυτόματο πιλότο” σημείωνε ότι: “Στο πεδίο της ψηφιακής τεχνολογίας, ο τουρισμός κάνει άλματα παγκοσμίως και είμαστε έτοιμοι για να υλοποιήσουμε την ψηφιακή στρατηγική μας,

Βασική προτεραιότητα, είναι η εκπαίδευση και η επαγγελματική κατάρτιση μέσα από την επιμόρφωση των στελεχών και των επαγγελματιών του τουρισμού”.

Τζιτζικώστας: επενδύουμε στον εναλλακτικό τουρισμό

Η Περιφέρεια επενδύει στον εναλλακτικό τουρισμό και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τόνισε ο κ. Τζιτσικώστας, επισημαίνοντας το κλίμα συναντίληψης και καλής συνεργασίας.

«Συζητήσαμε με τον Βασίλη Κικίλια για την κατάλληλη προετοιμασία, έτσι ώστε σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις να προβάλλουμε την Ελλάδα και φυσικά την Κεντρική Μακεδονία ως ένα κορυφαίο τουριστικό προορισμό για το 2022, όπως επίσης και για την ενίσχυση διάφορων μορφών τουρισμού που μέχρι σήμερα δεν είχαν αξιοποιηθεί επαρκώς, όπως είναι ο τουρισμός κρουαζιέρας, ο ιατρικός τουρισμός και ο ιαματικός τουρισμός», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη, ο υπουργός Τουρισμού προήδρευσε σε σύσκεψη εργασίας με εκπροσώπους των τουριστικών φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία συμμετείχε και η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Διαφήμιση