Αρχική COVID-19 ΗΠΑ: Προθεσμία σε ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να εμβολιαστούν, αλλιώς… απόλυση

ΗΠΑ: Προθεσμία σε ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να εμβολιαστούν, αλλιώς… απόλυση

0
markus spiske g6ccZL5QNZg unsplash
Εικόνα: UNSPLASH/ markus spiske
Διαφήμιση

Με απόλυση απειλούνται όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι στις ΗΠΑ που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Ο αμερικανός πρόεδρος Joe Biden θα απαιτήσει από όλους τους περίπου 2,1 εκατομμύρια ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να εμβολιαστούν στο πλαίσιο μιας σειράς νέων εντολών που θα προωθήσει για την πανδημία του COVID, οι οποίες αναμένονται αργότερα σήμερα.

Περιθώριο 75 ημέρες και …εξαιρέσεις

Θα υπάρχουν περιορισμένες εξαιρέσεις, αλλά κάθε ομοσπονδιακός υπάλληλος που αρνείται να εμβολιαστεί μπορεί να απολυθεί, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki.

Οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι και όσοι συνεργάζονται με το δημόσιο θα έχουν περιθώριο 75 ημέρες για να εμβολιαστούν.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται δεν θα δίνεται επιλογή διενέργειας τεστ προκειμένου να εξαιρεθούν από την απαίτηση για εμβόλιο. Οι προβλέψεις αυτές εξαιρούν μόνο τους εργαζόμενους στο Κογκρέσο ή το δικαστικό σώμα.

«Θα υπάρξουν περιορισμένες εξαιρέσεις για νομικά αναγνωρισμένους λόγους αναπηρίας ή θρησκευτικών αντιρρήσεων», τόνισε η Psaki. Όποιος «δεν συμμορφώνεται, θα περάσει από την τυπική διαδικασία, η οποία μπορεί να είναι συμβουλευτική παραίνεση ή ακόμη και πειθαρχικής ποινή” πρόσθεσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης. “Ας ελπίσουμε ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο”, είπε.

Επιπλέον πρόσθεσε πως η στάση αυτή της εκτελεστικής εξουσίας δεν έχει άλλο σκοπό παρά να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για άλλες επιχειρήσεις και οργανισμούς σε σχέση με τον εμβολιασμό.

Αντιδράσεις συνδικάτων

Η Αμερικανική Ομοσπονδία Κυβερνητικών Υπαλλήλων, το μεγαλύτερο σωματείο ομοσπονδιακών εργαζομένων, δήλωσε ότι δεν έχει υπάρξει διαβούλευση για αυτά τα μέτρα.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν λόγο για τις τις συνθήκες εργασίας τους», ανέφερε η Ομοσπονδία. “Αναμένουμε να διαπραγματευτούμε για αυτές τις αλλαγές πριν από την εφαρμογή τους. Επίσης, παροτρύνουμε όλους όσοι θέλουν να εμβολιαστούν να το πράξουν το συντομότερο”.

Η Εθνική Ομοσπονδία Ομοσπονδιακών Υπαλλήλων, ένα ακόμη σωματείο κυβερνητικών εργαζομένων, είπε ότι δεν έχουν λάβει καμία σχετική ειδοποίηση.

ΠΗΓΗ: DailyMail

 

Διαφήμιση