Αρχική COVID-19 Freedom Pass: Πώς να αποκτήσετε το πακέτο δεδομένων των 50GB

Freedom Pass: Πώς να αποκτήσετε το πακέτο δεδομένων των 50GB

0
Κινητό τηλέφωνο, smartphone
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Από τις 11 Οκτωβρίου 2021 και μέσω του gov.gr θα μπορούν οι νέοι ηλικίας 15-17 ετών που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, να κάνουν αίτηση για την απόκτηση του πακέτου των 50 GΒ δεδομένων.

Μέσω της ίδιας πλατφόρμας θα γίνει και η διαδικασία για την ενεργοποίηση της απαλλαγής από τα τέλη της κινητής τηλεφωνίας για τους νέους έως 29 ετών που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Απάντηση και διευκρινίσεις σε όλα τα ερωτήματα έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, 30 Σεπτεμβρίου.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός πρόκειται για μια «πράξη αναγνώρισης, οι νέοι έχουν ταλαιπωρηθεί παρά πολύ την εποχή του Covid, είναι μια σημαντική κίνηση που έχουν τόσο ουσιαστικό, με δεδομένη την επιβάρυνση έχει η φορολογία στις τηλεπικοινωνίες ευρύτερα, όσο και συμβολικό χαρακτήρα που αφορά τη νέα γενιά». Μάλιστα, σημείωσε ότι η χρηματοδότηση θα γίνει από το κράτος και όχι από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Freedom Pass

 

Όσον αφορά τα 50 GB, ο κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι το πακέτο των 50 GB θα διαρκεί για 5 μήνες με το μηνιαίο όριο να είναι 10 GB.

Η διαδικασία

Η ενεργοποίηση θα γίνεται μέσω του emvolio.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet του γονέα και το ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για αίτηση και μέσω των ΚΕΠ. Η ενεργοποίηση θα γίνεται μία μέρα μετά την κατάθεση της αίτησης.

Ο γονέας δηλώνει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου για την πίστωση του πακέτου ή εξουσιοδοτώντας τρίτο πρόσωπο. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μια ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS. Έπειτα από την επιτυχή αίτηση του ενδιαφερόμενου, το πακέτο πιστώνεται από τον πάροχο του στον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

Freedom Pass

 

Όσον αφορά την κατάργηση του τέλους για νέους ηλικίας έως 29 ετών και τη μείωση του τέλος στο 10% για όλους τους συνδρομητές, τα μέτρα θα ισχύσουν από 1 Ιανουαρίου 2022. Η δήλωση γίνεται μέσω του gov.gr και του νέου Μητρώου Αιτήσεων Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Κινητής Τηλεφωνίας μέσω κωδικών Taxisnet.

Η κατάργηση του τέλους, όπως διευκρινίστηκε, αφορά έναν αριθμό ανά δικαιούχο, ενώ Η έκπτωση μεταφέρεται σε επόμενους παρόχους σε περίπτωση φορητότητας.

Το όφελος συνολικά για τους πολίτες εκτιμάται στα 68 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, το όφελος για τον κάθε πολίτη είναι μεταξύ 2-10% για κάθε μηνιαίο λογαριασμό, ανάλογα με το ύψος του. Επίσης, όπως διευκρινίστηκε, η απαλλαγή του τέλους κινητής τηλεφωνίας θα ισχύσει για όλες τις συνδέσεις, είτε πρόκειται για συμβόλαιο, είτε για καρτοκινητά.

Freedom Pass

 

Διαφήμιση