Αρχική Ειδήσεις ΕΣΗΕΑ: Δημοσιογραφικό διαδικτυακό σεμινάριο για δικαιώματα στην εργασία μεταναστών

ΕΣΗΕΑ: Δημοσιογραφικό διαδικτυακό σεμινάριο για δικαιώματα στην εργασία μεταναστών

0
antoine merour kKsZ9Z1kF1w unsplash
Εικόνα: UNSPLASH/ antoine-merou
Διαφήμιση

«Δημοσιογραφική Κάλυψη του Ρεπορτάζ Μετανάστευσης και της Καταναγκαστικής Εργασίας- Μια Ευρωπαϊκή Προοπτική» είναι το θέμα του διαδικτυακού σεμιναρίου που συνδιοργανώνουν Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) και η Παγκόσμια Οργάνωση Εργασίας (ILO) με τη συμβολή της ΕΣΗΕΑ

Ο σκοπός της διοργάνωσης είναι να διερευνηθεί η κάλυψη του σχετικού ρεπορτάζ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εργασίας σε παγκόσμια κλίμακα το θέμα αφορά 169 εκατομμύρια μετανάστες. Ωστόσο, μόνο ένας μικρός αριθμός αυτών των μεταναστών απολαμβάνουν δικαιώματα στο χώρο εργασίας τους. Επιπλέον, πολλοί γίνονται θύματα καταχρηστικών εργασιακών πρακτικών. Δεν είναι ενημερωμένοι για τους μεταναστευτικούς νόμους και είναι υποχρεωμένοι να βιώνουν μια τραγική πραγματικότητα λόγω της απάνθρωπης μεταχείρισης που τους επιφυλάσσουν οι διαμεσολαβητές εύρεσης εργασίας.

Με ποιο τρόπο επιτυγχάνεται η δεοντολογική δημοσιογραφική κάλυψη του ρεπορτάζ, για τη μετανάστευση και την καταναγκαστική εργασία και πώς αποφεύγονται τα στερεότυπα, οι επιπολαιότητες και οι ανακρίβειες, είναι τα θέματα, που θα συζητηθούν στο Διαδικτυακό Δημοσιογραφικό Σεμινάριο και στο τέλος θα απαντηθούν ερωτήσεις που θα υποβληθούν από τους συμμετέχοντες” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Το Διαδικτυακό Δημοσιογραφικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 11:00  –  13:00 με τη χρηματοδότηση της ΠΟΕ – ILO.

Στο πάνελ συμμετέχουν:

Clara Van Panhuys, Στέλεχος της ΠΟΕ – ILO. Lam Le, Δημοσιογράφος με έδρα το Βιετνάμ, Βραβείο ILO-ΠΟΕ 2020 για το Ρεπορτάζ Μετανάστευσης και Καταναγκαστικής Εργασίας. Τάνια Μποζανίνου, Δημοσιογράφος «ΤΟ ΒΗΜΑ» μέλος ΕΣΗΕΑ. Kevin Burden, πρώην Δημοσιογράφος BBC και Ανεξάρτητος Εκπαιδευτής ΜΜΕ. Προεδρεύει η Pamela Morinière, Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας  ΔΟΔ – IFJ.

Γλώσσα Εργασίας του Σεμιναρίου: ΑΓΓΛΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως την Παρασκευή  10 Σεπτεμβρίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://us02web.zoom.us/webinar/register/WNCNIe2epaS0KrvbvAZteu6w

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΟΔΥ: Σταθερά πάνω από 2.000 τα κρούσματα και 43 θάνατοι
Επόμενο άρθροΜίνι lockdown σε Αργολίδα και Ευρυτανία. Παρατείνονται τα μέτρα σε 5 ακόμη περιοχές