Αρχική Ειδήσεις Ενεργειακή κρίση – Βρετανία: Κλείνουν πρατήρια καυσίμων

Ενεργειακή κρίση – Βρετανία: Κλείνουν πρατήρια καυσίμων

0
Βενζίνη - πρατήρια καυσίμων - τιμή
Εικόνα: EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Πρατήρια καυσίμων που διαχειρίζονται η βρετανική BP και η αμερικανική ExxonMobil έκλεισαν στη Βρετανία λόγω των ελλείψεων σε καύσιμα, οι οποίες οφείλονται στα προβλήματα παράδοσης στη χώρα που προκάλεσε η έλλειψη οδηγών φορτηγών.

Ο κολοσσός των υδρογονανθράκων BP ανέφερε ότι ένας «μικρός αριθμός» πρατηρίων καυσίμων στη Βρετανία «έκλεισε προσωρινά λόγω των ελλείψεων αμόλυβδης βενζίνης και ντίζελ».

Σε ένα δελτίο τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο όμιλος παραδέχεται πως «αντιμετωπίζει προβλήματα προμήθειας βενζίνης σε ορισμένα σημεία πωλήσεων στη Βρετανία», τα οποία προκαλούν «οι καθυστερήσεις παράδοσης, λόγω της έλλειψης οδηγών φορτηγών στη Βρετανία».

Από την πλευρά του, ο αμερικανικός κολοσσός ExxonMobil, ιδιοκτήτης των σταθμών Esso, ανέφερε πως ένας «μικρός αριθμός» από τα 200 πρατήρια του στα σούπερ μάρκετ Tesco βρέθηκε αντιμέτωπος με το πρόβλημα αυτό, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων PA.

Αυτά τα προβλήματα προμήθειας οφείλονται κυρίως στην πανδημία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί φορτηγών, οι περισσότεροι ξένοι, να επιστρέψουν στις χώρες τους, ενώ τα κέντρα εκπαίδευσης για τους νέους οδηγούς παρέμειναν κλειστά για μήνες.

Παράλληλα, η άφιξη νέων οδηγών από την Ευρωπαϊκή Ένωση περιπλέκεται από το Brexit, με τις διαδικασίες μετανάστευσης να είναι πλέον πιο περίπλοκες.

Η BP λέει πως εργάζεται για την επίλυση αυτών των δυσκολιών και δίνει «προτεραιότητα στα πρατήρια καυσίμων στους αυτοκινητοδρόμους, στις μεγάλες οδικές αρτηρίες και στα σημεία με τη μεγαλύτερη ζήτηση».

Προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο πανικόβλητων αγορών στα πρατήρια βενζίνης, η βρετανική κυβέρνηση θέλει να καθησυχάσει τους καταναλωτές, διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει «έλλειψη καυσίμων στη Βρετανία» και καλώντας τους πολίτες να «αγοράζουν καύσιμα κανονικά».

«Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο τομέας (εφοδιασμού) και λάβαμε μέτρα για την αύξηση της διαθεσιμότητας των οδηγών βαρέων οχημάτων, διευκολύνοντας τις διαδικασίες για τους νέους οδηγούς και αυξάνοντας τον αριθμό των εξετάσεων για άδειες οδήγησης», επισήμανε μια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση