Αρχική Special Topics 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής: Τα οφέλη στην υγεία και τον τουρισμό

2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής: Τα οφέλη στην υγεία και τον τουρισμό

0
ιαματικά λουτρά
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής έρχεται φέτος στη χώρα μας με διαλέξεις και συζητήσεις για τη συμβολή της στην ίαση, καθώς και ενημερώσεις σχετικά με τα νέα επιστημονικά δεδομένα. Επιπλέον, ο κ. Πατούλης θα θίξει το θέμα του ιαματικού τουρισμού και την ανάδειξη της Ελλάδας ως τέτοιο προορισμό.

Στις 8, 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 στο ξενοδοχείο «Γαλήνη» στα Καμένα Βούρλα, θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, με φυσική παρουσία και live streaming.

Θα συμμετέχουν εκλεκτοί ιατροί διεθνώς καταξιωμένοι με σκοπό την πλήρη ενημέρωση για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και τις εξελίξεις στην Ιαματική Ιατρική για τη συμβολή της στη δημόσια υγεία, με διαλέξεις, workshops και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας. Το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής θα διεξαχθεί με παγκόσμια ιατρική συμμετοχή σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και συνδιοργανώνεται από τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας και τον ΟΠΑΣΤΕ.

Η Ιαματική Ιατρική ως συμπληρωματική θεραπεία και ο Ιαματικός Τουρισμός

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Καθηγητής κ. Κ. Κουσκούκης*, θα αναλύσει τη συμβολή της Ακαδημίας στη δημόσια υγεία αναβιώνοντας το πνεύμα του Ιπποκράτη, και αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως θεραπευτικό και σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο της Ιαματικής Ιατρικής αλλά και της Ιατρικής γενικότερα. Η Ιαματική Ιατρική με τη βοήθεια της επιστημονικής τεκμηρίωσης της θερμικής, μηχανικής, χημικής και ειδικότερα της βιολογικής και ανοσολογικής δράσης των ιαματικών φυσικών πόρων, αναδείχτηκε ως μία συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος στη θεραπευτική γκάμα της κλασικής ιατρικής.

Η Ιαματική Ιατρική ως συμπληρωματική θεραπεία βοηθά στη θεραπεία, αποκατάσταση και αποθεραπεία της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας αλλά και προληπτικά, αντιμετωπίζοντας την ασθένεια του γήρατος, με την εφαρμογή προδιαγραφών μακροζωίας και ευζωίας. Ειδικότερα, η Ιαματική Ιατρική κατεδείχθει ότι έχει θεραπευτική δράση σε παθήσεις μυοσκελετικού, νευρικού, αναπνευστικού, καρδιαγγειακού, αιμοποιητικού, γαστρεντερικού, ουρολογικού και ενδοκρινολογικού συστήματος καθώς και σε δερματολογικές, γυναικολογικές, αλλεργικές και ωτορινολαρυγγολογικές παθήσεις.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος του ΙΣΑ, του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και της ΕΛΙΤΟΥΡ κ. Γ. Πατούλης στην ομιλία του θα αναπτύξει τη σημασία αναβίωσης του πνεύματος του Ιπποκράτη που καθιέρωσε το Θερμαλισμό και τις ιαματικές θεραπείες, προτείνοντας την Ελλάδα ως Ιαματικό Προορισμό στον παγκόσμιο χάρτη, τονίζοντας ότι η Αττική πρέπει να γίνει Μητρόπολη υγείας και ευεξίας.

Κ Κουσκούκης * Κουσκούκης Κωνσταντίνος
Καθηγητής Δερµατολογίας, Νοµικός,
Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδηµίας Ιαµατικής Ιατρικής,
Πρόεδρος Παγκόσµιας Ακαδηµίας Κινέζικης και
Συµπληρωµατικής Ιατρικής, Β΄Αντιπρόεδρος Παγκοσμίου
Ιπποκρατείου Ινστιτούτου Ιατρών

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 2021 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 2021 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 2021 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 2021 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 2021 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 2021 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 2021 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 2021

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιάσκεψη για Κλίμα: «Πράσινα» μουσεία και γκαλερί τέχνης στη Βρετανία
Επόμενο άρθροΑυξάνοντας την απορρόφηση του σιδήρου