Αρχική Ειδήσεις 11η Σύνοδος των Συνηγόρων του Πολίτη των χωρών της Μεσογείου (4-5/10)

11η Σύνοδος των Συνηγόρων του Πολίτη των χωρών της Μεσογείου (4-5/10)

0
SP
Διαφήμιση

Συνταξη: ecozen.gr

Στις 4 και 5 Οκτωβρίου στο Ναύπλιο θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της 11ης Συνόδου της Ένωσης Συνηγόρων του Πολίτη της Μεσογείου (Association of Mediterranean Ombudsmen – Association des Ombudsmans de la Méditerranée, ΑΟΜ). Η Σύνοδος διοργανώνεται υπό την προεδρία του Συνηγόρου του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη.

Τρεις ενότητες 1ης ημέρας

Στις 4 Οκτωβρίου, τα μέλη της Ένωσης θα ανταλλάξουν απόψεις στο πλαίσιο συνεδρίου με θέμα «Μεσόγειος: από τη Θάλασσα που μας χωρίζει, στη Θάλασσα που μας ενώνει». Η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε τρεις επιμέρους ενότητες:

(α) «Άνθρωποι σε κίνηση και ανθρώπινα δικαιώματα», (β) «Οι ενεργειακές πηγές της Μεσογείου: βιωσιμότητα και δίκαιη χρήση» και (γ) «Κλιματική αλλαγή και φυσικές καταστροφές».

Διακήρυξη Ναυπλίου

Στις 5 Οκτωβρίου, η γενική συνέλευση της Ένωσης αναμένεται να υιοθετήσει τη Διακήρυξη του Ναυπλίου, να συζητήσει και να ψηφίσει επί της πρότασης για ένα νέο καταστατικό χάρτη, συμπεριλαμβανομένης και της ανανέωσης της θητείας του Προέδρου και της διοικούσας επιτροπής της Ένωσης, καθώς και να υποδεχτεί τα δύο νέα της μέλη, τους ομόλογους θεσμούς από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Η Ένωση Συνηγόρων της Μεσογείου ιδρύθηκε το 2008. Τα μέλη της είναι Συνήγοροι του Πολίτη ή ομόλογοι θεσμοί της ευρύτερης μεσογειακής λεκάνης.

Αποστολή της Ένωσης είναι η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ανάπτυξη της συνεργασίας και η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των ομόλογων θεσμών. Κοινός στόχος των μελών της είναι η προώθηση των αρχών του κράτους δικαίου και η ευαισθητοποίηση των πολιτών της Μεσογείου ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, με στόχο τη δημιουργία και εδραίωση συνθηκών ελευθερίας, δικαιοσύνης και ισότητας για τους λαούς της Μεσογείου.

Τη Σύνοδο θα τιμήσει με τη παρουσία της η ΑΕ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε εκδήλωση καλωσορίσματος στο κάστρο του Παλαμηδίου, το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Οκτωβρίου, στις 6 μμ. Η τελετή διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων.

Οι εργασίες της 11ης Συνόδου των μελών της Ένωσης Συνηγόρων του Πολίτη της Μεσογείου θα φιλοξενηθούν στο ιστορικό «Βουλευτικόν», όπου λειτούργησε το πρώτο Κοινοβούλιο του Ελληνικού κράτους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες της Συνόδου από τους ακόλουθους συνδέσμους:

  • Στο youtube: www.youtube.com/channel/UC0BSlPgvmx0WwmhI5_As_ww
  • Στο facebook: www.facebook.com/Synigoros/
Διαφήμιση