Αρχική COVID-19 Ζ. Μακρή: Δεν επιστρέφουμε στην τηλεκπαίδευση – «Κλειδί» ο εμβολιασμός

Ζ. Μακρή: Δεν επιστρέφουμε στην τηλεκπαίδευση – «Κλειδί» ο εμβολιασμός

0
ΜΑΣΚΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
Εικόνα: UNSPLASH/marco fileccia
Διαφήμιση

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας και της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Αρχικά, η κ. Ζέττα Μακρή, το υπουργείο βρίσκεται ήδη σε επαφή με της επιτροπή των λοιμωξιολόγων και διευκρίνισε ότι δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς επιθυμούν να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο, η δημοσιοποίηση θα γίνει εγκαίρως, ώστε η εκπαιδευτική κοινότητα, οι μαθητές και οι γονείς να είναι ενήμεροι.

https://www.youtube.com/watch?v=Am2L4KaOm6Y

Η κ. Μακρή τόνισε ότι φέτος τα μέτρα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με την περσινή χρονιά, καθώς υπάρχει και το πρόσθετο μέτρο που είναι ο εμβολιασμός.

Οι εμβολιασμοί και οι αντιδράσεις

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι υπάρχει ένα μικρό ποσοστό 20-25% των εκπαιδευτικών που δεν έχουν εμβολιαστεί και θα πρέπει να ληφθούν και για αυτούς μέτρα, όπως το rapid test που θα κληθούν να κάνουν με δικά τους έξοδα δύο φορές την εβδομάδα.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, είπε ότι υπάρχει η λύση του δωρεάν εμβολιασμού, ενώ υπενθυμίζεται ότι τα self test για τους μαθητές θα διατίθενται δωρεάν και θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων

Για το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία από το φθινόπωρο, απάντησε ότι η επιθυμία και η προσπάθεια του υπουργείου, αλλά κι αυτό που θα υλοποιηθεί, είναι η δια ζώσης εκπαίδευση. «Δεν θα επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση γιατί υπάρχει ο εμβολιασμός» είπε χαρακτηριστικά, αλλά σημείωσε ότι δεν αποκλείεται ως μέτρο να εφαρμοστεί σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως για παιδιά που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες.

«Αν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υπάρχει αριθμός κρουσμάτων ή μορφή νόσησης που επιβάλλει να ληφθούν κι άλλα μέτρα, αυτά θα ανακοινωθούν μαζί με τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων», κατέληξε η κ. Μακρή.

Τέλος, σχετικά με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση απάντησε ότι αναμένεται να αναρτηθούν έως το τέλος του μήνα.

Διαφήμιση