Αρχική Ειδήσεις Βαρυμπόμπη: Μεγάλη κινητοποίηση για τα πυρόπληκτα ζώα

Βαρυμπόμπη: Μεγάλη κινητοποίηση για τα πυρόπληκτα ζώα

0
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΣΚΥΛΟ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Εικόνα: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τεράστια ήταν η κινητοποίηση για τη διάσωση των ζώων που βρέθηκαν εγκλωβισμένα στις φλόγες απο τη φωτιά της Βαρυμπόμπης.

Πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν από το μεσημέρι της Τρίτης (03/08) μάχη με τις φλόγες στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης, ενώ παράλληλα επιχειρούν να σώσουν εκατοντάδες ζώα που εγκλωβίστηκαν στα πύρινα μέτωπα. Ανάμεσά τους άλογα απο τους ιππικούς ομίλους της περιοχής, εκατοντάδες κατοικίδια που φιλοξενούνταν σε ξενοδοχεία ζώων και καταφύγια, αλλά και αδέσποτα.

ALOGA 2
Εικόνα: INTIME/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ

Στο μεταξύ, μεγάλη είναι η κινητοποίηση στα social media, καθώς αρκετές είναι οι δημοσιεύσεις τόσο για ζώα που βρέθηκαν και αναζητούνται οι ιδιοκτήτες τους, όσο και ζώα που παραμένουν αβοήθητα σε σπίτια ή μέρη της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, πολλοί προσφέρουν φορτηγά που έχουν οι ίδιοι, για την μεταφορά αλόγων.

Διάσωση αλόγων

Μεγάλη προσπάθεια έγινε για την διάσωση των αλόγων από τους ιππικούς ομίλους της περιοχής, καθώς έφτασαν μέχρι την πλατεία της Βαρυμπόμπης στην προσπάθειά τους να σωθούν από τις φλόγες που μαίνονται στην περιοχή.

ALOGA FOTIA

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέλιος Σταυρουλάκης, του Αθλητικού Κέντρου Ιππασίας Βαρυμπόμπης που συστεγάζεται με τον ιππικό όμιλο Mega Sport, όλα τα άλογα της περιοχής από τους ιππικούς ομίλους που έχουν πρόβλημα λόγω της πυρκαγιάς συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν με φορτηγά προς το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο.

Εθελοντές από διάφορους ιππικούς ομίλους της Αττικής έσπευσαν στην Βαρυμπόμπη με τα ειδικά φορτηγά τους, προκειμένου να παραλάβουν και να σώσουν τα ζώα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας απευθύνει έκκληση στους πολίτες που βλέπουν ελεύθερα άλογα να καλούν στο τηλέφωνο 22990-49350, ώστε κλιμάκιο ειδικών να τα περιμαζέψει.

Συγκινούν οι προσπάθειες πυροσβεστών

Οι πυροσβέστες δίνουν αδιάκοπη μάχη με τις φλόγες στην περιοχή, ενώ παράλληλα φροντίζουν να σώσουν τα ζώα που κινδυνεύουν εξίσου.

FOTIA SKYLOS

Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έσωσαν νερό σε ένα σκύλο που βρισκόταν στην αυλή ενός σπιτιού το οποίο είχαν περικυκλώσει οι φλόγες και εντόπισαν οι άνδρες της αστυνομίας.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΣΚΥΛΟ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Εικόνα: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Διαφήμιση