Αρχική Επιχειρείν «Συνέργειες που πιάνουν τόπο»: Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και ΕΨΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους...

«Συνέργειες που πιάνουν τόπο»: Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και ΕΨΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα βιώσιμο μέλλον

0
Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ & ΕΨΑ Φωτογραφία 1
Διαφήμιση

«Συνέργειες που πιάνουν τόπο»: Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και η ΕΨΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσδίδουν προστιθέμενη αξία στην τοπική κοινωνία του Βόλου. Μια πρωτοβουλία που προάγει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της βιομηχανικής συμβίωσης.

HERACLES Synergeies Logo Green

Αναγνωρίζοντας ότι η συνεργασία και η συνένωση δυνάμεων είναι το κλειδί για να πολλαπλασιάζει το θετικό του αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ υλοποιεί την πρωτοβουλία «Συνέργειες που πιάνουν τόπο», με τομείς προτεραιότητας τον άνθρωπο, τις τοπικές κοινότητες και τη φύση. Αυτή τη φορά, το Εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ενώνει τις δυνάμεις του με το Εργοστάσιο της ΕΨΑ στο Βόλο με στόχο να βελτιώνουν διαρκώς το υδάτινο αποτύπωμά τους και να συνεισφέρουν από κοινού στη δημιουργία ενός κόσμου πιο φιλικού και πιο πράσινου για όλους.

Με κορυφαία προτεραιότητα τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την τοπική κοινωνία του Βόλου, οι δύο βιομηχανίες υιοθετούν καλή πρακτική που έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση και προστασία των υδάτινων πόρων και την αναβάθμιση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και των δύο Εργοστασίων. Πιο συγκεκριμένα, το Εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο παραλαμβάνει μέσω σωληνογραμμών το βιολογικά επεξεργασμένο νερό που αποβάλλεται από την παραγωγή της ΕΨΑ για την επαναχρησιμοποίησή του κατά τη διαδικασία παραγωγής τσιμέντου. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση φρέσκου νερού που αγγίζει τα 30.000 μ3 το χρόνο, προστατεύοντας έτσι το πολύτιμο αυτό αγαθό προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέργεια του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με την ΕΨΑ έρχεται να προστεθεί στην πρώτη «Συνέργεια που πιάνει τόπο» με την KNAUF AQUAPANEL, σε μια από κοινού προσπάθεια των μεγαλύτερων βιομηχανιών της περιοχής της Μαγνησίας να συνεισφέρουν ουσιαστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.  

Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της Holcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 33 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος ηγείται της μεταστροφής του κλάδου των δομικών υλικών σε έναν κλάδο μικρότερης έντασης άνθρακα, που εφαρμόζει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας αναφορικά με τη χρήση των πόρων. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει στην ελληνική και διεθνή αγορά καινοτόμα προϊόντα και βιώσιμες λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις των σύγχρονων αειφόρων κατασκευών.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ Logo

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.lafarge.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook @Xtizoume Mazi, στο LinkedIn @HERACLES Group, στο YouTube @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και στο Instagram @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

Σχετικά με τη Holcim

Η Holcim χτίζει την πρόοδο για τον άνθρωπο και τον πλανήτη. Ως παγκόσμιος ηγέτης στις καινοτόμες και βιώσιμες κατασκευαστικές λύσεις, η Holcim κάνει πραγματικότητα την ανάπτυξη πιο πράσινων πόλεων και πιο έξυπνων υποδομών αλλά και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής της, η Holcim καθίσταται μια εταιρία καθαρού μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα, έχοντας πάντα τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες στην καρδιά της επιτυχίας της. Η εταιρία προωθεί την κυκλική οικονομία και ως πρωταγωνιστής στην ανακύκλωση φροντίζει να χτίζει περισσότερα με λιγότερα.

Η Holcim περιλαμβάνει στο χαρτοφυλάκιό της μερικές από τις πιο αξιόπιστες εμπορικές επωνυμίες στον κλάδο των δομικών υλικών παγκοσμίως, όπως ACC, Aggregate Industries, Ambuja Cement, Disensa, Firestone Building Products, Geocycle, Holcim και Lafarge. Η Holcim αποτελείται από 70.000 ανθρώπους παθιασμένους με τη δημιουργία προόδου για τον άνθρωπο και τον πλανήτη σε 70 αγορές και 4 δραστηριότητες: Τσιμέντο, Έτοιμο Σκυρόδεμα, Αδρανή Υλικά και Λύσεις & Προϊόντα.

Holcim Endorsement Label 2021 sRGB GR

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.holcim.com, ενώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το νέο όραμα του Ομίλου στη διεύθυνση www.holcim.com/about-holcim

Διαφήμιση