Αρχική Καταστροφές Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Ειδοποίηση από το 112 – Διακοπές κυκλοφορίας στην περιοχή

Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Ειδοποίηση από το 112 – Διακοπές κυκλοφορίας στην περιοχή

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ (EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ)
Εικόνα: EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Βαρυμπόμπη, όπου οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν την εξάπλωσή της, κυρίως με τα εναέρια μέσα που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού.

Μήνυμα από το 112

Ταυτόχρονα η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα πριν από λίγο μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν καμινάδες, πόρτες και παράθυρα για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους.

Το μήνυμα αναφέρει:
«Επείγουσα ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 03-08-2021, 14.25. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, το θετικό είναι ότι δεν φυσάει δυνατός αέρας κάτι που αφήνει ελπίδες να οριοθετηθεί η πυρκαγιά, η οποία ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη. Σημειώνεται ότι έγιναν και αρκετές εκρήξεις που μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από πού προήλθαν κάτι που θα διευκρινιστεί αφού τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης. Αυτή την ώρα επιχειρούν επιχειρούν 350 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π και 5 Α/Φ, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ. Συντονίζει ο αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης.

Διακοπή κυκλοφορίας

Παράλληλα η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία λόγω της πυρκαγιάς στους δρόμους:
Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος).

Διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, καθώς μαίνεται η φωτιά. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η κυκλοφορία διακόπηκε στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της Λυκόβρυσης και στο ρεύμα προς Πειραιά από την έξοδο του Αγίου Στεφάνου.

Εκκενώσεις

Ταυτόχρονα, εκκενώνονται μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στην περιοχή από τους εργαζόμενους.

Λίγο πριν τις 16:30 το απόγευμα δόθηκε εντολή άμεσης εκκένωσης του οικισμού Αδάμες, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά και η κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό», που βρίσκεται κάτω από την πλατεία της Βαρυμπόμπης εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς. Όπως ανέφερε γονέας στον ΣΚΑΪ, τα 80 περίπου παιδιά που φιλοξενούνταν στην κατασκήνωση, μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ κι έχουν αρχίσει ήδη να τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους.

ΑΔΜΗΕ-Επανήλθαν τα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης – Σε εξέλιξη το φαινόμενο

Επανήλθαν σε λειτουργία τα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) που τέθηκαν νωρίτερα εκτός εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, κοντά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου του ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διαχειριστή, η βλάβη προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.

Επισημαίνεται ακόμη ότι δεν υπάρχει ζημιά ή βλάβη στις υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς αλλά και ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με την Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση του.

Νέο μήνυμα από το 112

Νέα «εξαιρετικά επείγουσα» ειδοποίηση απσστάλη μέσω του 112 για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, η οποία κινείται απειλητικά προς κατοικίες.

«Αν βρίσκεστε σε Βαρυμπόμπη ή Αδάμες εκκενώστε τώρα για Θρακομακεδόνες για λόγους ασφαλείας», αναφέρεται στο μήνυμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαφήμιση