Αρχική Ειδήσεις Πυρκαγιές 2021:Απολογισμός – Πάνω από 1 εκατ.έγιναν στάχτη – 23 χώρες συνέδραμαν...

Πυρκαγιές 2021:Απολογισμός – Πάνω από 1 εκατ.έγιναν στάχτη – 23 χώρες συνέδραμαν στην κατάσβεση

0
ΕΝΑΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ Β. ΕΥΒΟΙΑ (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
Για ένατη ημέρα καίνε οι πυρκαγιές στα μέτωπα της βόρειας Εύβοιας. Στιγμιότυπο από τα Ελληνικά. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
Διαφήμιση

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι φωτιές σε Γορτυνία, Εύβοια, Ηλεία και Ανατολική Μάνη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου από το Πυροσβεστικό Σώμα, και στα τέσσερα σημεία παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, χωρίς ωστόσο, να συνέβη κάτι ανησυχητικό το βράδυ.

Γορτυνία – Ανατολική Μάνη

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στη Γορτυνία και τη γειτονική Ηλεία, συγκεκριμένα σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες εστίες της φωτιάς, αλλά και τις ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με 35 πυροσβέστες και 14 οχήματα από την Τσεχία, 240 πυροσβέστες και 60 οχήματα από τη Γαλλία, 244 πυροσβέστες και 56 οχήματα από τη Γερμανία και 40 πυροσβέστες και 13 οχήματα από την Αυστρία.

Όσον αφορά την αεροπυρόσβεση, έχει κινητοποιηθεί ένα ελικόπτερο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος». Παράλληλα, συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ανατολική Μάνη

Σχετικά με τη φωτιά στην Ανατολική Μάνη, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν δυνάμεις του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, με σχετικές αποφάσεις του γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, περιοχές σε πέντε δήμους της Πελοποννήσου, οι οποίες επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Ειδικότερα, πρόκειται για περιοχές που ανήκουν στους Δήμους, Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Ανατολικής Μάνης, Οιχαλίας και Πύλου-Νέστορος.

Η ξένη βοήθεια

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι κινητοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ για να βοηθήσει την Ελλάδα από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης 24/7 βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές πολιτικής προστασίας των χωρών που πλήττονται από πυρκαγιές για να παρακολουθούν στενά την κατάσταση και να διοχετεύουν τη βοήθεια της ΕΕ.

Εκτός από την ΕΕ που έχει στείλει μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας εννέα αεροπλάνα, σχεδόν 1.000 πυροσβέστες και 200 οχήματα , η πυροσβεστική ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού και οχημάτων προέρχεται από Κύπρο, Γαλλία, Κροατία, Σουηδία, Ρουμανία, Ισπανία, Ελβετία, Γερμανία, Πολωνία, Σλοβακία, Αυστρία, ΗΠΑ, Ουκρανία, Ισραήλ, Σουηδία, Αίγυπτο, Ηνωμένο Βασίλειο, Κουβέιτ, Κατάρ, Μολδαβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σερβία.

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΞΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΞΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Ευχαριστήριο μήνυμα προς τις χώρες που έστειλαν βοήθεια στην Ελλάδα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, έστειλε μέσω του twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Διαφήμιση