Αρχική Ειδήσεις Καύσωνας: Συνεχίζεται με ακόμα πιο υψηλές θερμοκρασίες έως την Πέμπτη

Καύσωνας: Συνεχίζεται με ακόμα πιο υψηλές θερμοκρασίες έως την Πέμπτη

0
Καύσωνας, ζέστη, θερμόμετρο
Διαφήμιση

Ακραίες θερμοκρασίες μέχρι και την Πέμπτη – Έως και 47 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος 

Η χώρα έχει εισέλθει από την προηγούμενη εβδομάδα σε ένα κύμα καύσωνα, ο οποίος από σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να είναι πιο έντονος, καθώς η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική αναμένεται να ενταθεί. Οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν, φτάνοντας τοπικά ακόμα και τους 47 βαθμούς Κελσίου!

Ο μεγάλος καύσωνας προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μέχρι και την Πέμπτη 5 Αυγούστου, σε μία από τις πιο έντονες θερμές εισβολές των τελευταίων ετών, που κάνει τους μετεωρολόγους να μιλούν ήδη για «ιστορικό καύσωνα».

Έτσι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω αισθητή άνοδο και μέχρι την Πέμπτη 05/08 θα επικρατήσουν συνθήκες ακραίου καύσωνα οι οποίες θα είναι πολύ δυσμενείς για τον πληθυσμό και συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή.

Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με το meteo.gr:

Ισχυρός καύσωνας με μέγιστες θερμοκρασίες στους 44-45 βαθμούς Κελσίου. Υψηλές ελάχιστες και πολύ έντονο αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ισχυρός καύσωνας, ενώ σε πού υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρο όπου το αίσθημα δυσφορίας θα είναι πολύ έντονο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 41-43 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 19 έως 44-45, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 43-45 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 42-43, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 40 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 42-43 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 28 έως 40 βαθμούς.

Διαφήμιση