Αρχική Επιλεγμένα Κ. Αγοραστός: Στέρεψε ο Πηνειός ποταμός – Σε μήκος 25 χιλιομέτρων «δεν...

Κ. Αγοραστός: Στέρεψε ο Πηνειός ποταμός – Σε μήκος 25 χιλιομέτρων «δεν υπάρχει σταγόνα νερού»

0
ΠΗΝΕΙΟΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Εκατοντάδες στρέμματα στην κοίτη ποταμού θυμίζουν έρημο καθώς ο Πηνειός έχει στερέψει από νερό – Σε βιολογική αφύπνιση καλεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

ΠΗΝΕΙΟΣ

Με ένα βίντεο που δημιουργήθηκε 23 Αυγούστου 2021, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρει ότι σε μήκος 25 χιλιομέτρων, από τις πηγές μέχρι τη γέφυρα του Διαλεχτού στα Τρίκαλα «δεν υπάρχει σταγόνα νερού».

«Η φύση μας προειδοποιεί, η φύση μας καλεί, η φύση μας λέει ενεργήστε τώρα» τονίζει ο κ. Αγοραστός, θέλοντας να δηλώσει το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής. Μάλιστα, επισημαίνει ότι είναι η ώρα για ορθολογική διαχείριση του νερού, ενώ παράλληλα είναι η ώρα για να μπει μπροστά το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στην Ελλάδα· ο Αχελώος.

«Το νερό δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Είναι ελεύθερο και ανήκει σε εκείνους που το χρειάζονται, που το έχουν ανάγκη», τονίζει επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να γίνεται κατασπατάληση του νερού, αλλά ορθολογική χρήση. 

ΠΗΝΕΙΟΣ

«Ταυτόχρονα, όμως, χρειάζεται να λειτουργήσουν και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια για να έχουμε παραγωγή ενέργειας φιλική προς το περιβάλλον και με σύμμαχο τη φύση. Χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν πιο θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, γιατί το περιβάλλον είναι το κοινό μας σπίτι», αναφέρει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια της αυτοψίας.

ΠΗΝΕΙΟΣ

Τέλος, ο κ. Αγοραστός καλεί σε ένα συλλογικό κάλεσμα και μία βιολογική αφύπνιση που στόχο έχει την προστασία του τόπου «Έγκαιρα προειδοποιήσαμε και προειδοποιούμε. Ενώστε δυνάμεις για να κερδίσουμε το μέλλον της Θεσσαλίας και της χώρας για τους ανθρώπους που ζουν, που παράγουν και δημιουργούν».

 

Διαφήμιση