Αρχική Ειδήσεις ΗΠΑ: Ο τυφώνας Άιντα πλησιάζει την Λουϊζιάνα – Ενισχύθηκε σε ισχυρό τυφώνα

ΗΠΑ: Ο τυφώνας Άιντα πλησιάζει την Λουϊζιάνα – Ενισχύθηκε σε ισχυρό τυφώνα

0
καταιγίδα σύννεφα
Εικόνα: UNSPLASH/John Fowler
Διαφήμιση

Ο τυφώνας Άιντα αναμένεται να προσεγγίσει στις ακτές των ΗΠΑ σήμερα ως μία «ακραία επικίνδυνη» καταιγίδα Κατηγορίας 4, που μπορεί να πλημμυρίσει το μεγαλύτερο μέρος της ακτογραμμής στη Λουϊζιάνα. Συγχρόνως, η πολιτεία δίνει μάχη για να αντιμετωπίσει την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού που δοκιμάζει τα τοπικά νοσοκομεία.

Η αναφερόμενη καταιγίδα ενισχύθηκε χθες, γρηγορότερα από ότι προέβλεπαν οι αξιωματούχοι, καθώς κάτοικοι της Ακτής του Κόλπου έσπευσαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους και οι επιχειρήσεις έκλεισαν.

Εν τω μεταξύ, σήμερα νωρίς το πρωί ενισχύθηκε ξανά σε ισχυρό τυφώνα και αναμένεται ότι θα προκαλέσει μία απότομη ενίσχυση των καταιγίδων, καταστροφικούς ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις με πλημμύρες στα βόρεια της ακτής του Κόλπου, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για τους Τυφώνες των Ηνωμένων Πολιτειών (NHC).

Ο τυφώνας βρίσκεται τώρα σε απόσταση 170 χιλιομέτρων νότια-νοτιοανατολικά του στομίου του ποταμού Μισισιπή, με μέγιστη ταχύτητα ανέμων 185 χιλιομέτρων την ώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το NHC.

Σημειώνεται, ότι η Νότια Λουϊζιάνα δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τις συνέπειες από το πέρασμα του τυφώνα Λάουρα πριν από έναν χρόνο περίπου.

Αύξηση των κρουσμάτων COVID-19

Επιπλέον, η Λουϊζιάνα καταγράφει τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό ανά 100.000 κατοίκους στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζον Μπελ Έντουαρτς δήλωσε χθες, ότι οι άνεμοι του τυφώνα Άιντα θα είναι ισχυροί και θα πλήξουν μία περιοχή 482 χιλιομέτρων, ενώ παράλληλα, μπορεί να εξελιχθεί στο χειρότερο πλήγμα ακραίων καιρικών συνθηκών που θα δεχθεί η πολιτεία από το 1850.

Η Λουϊζιάνα δέχθηκε ένα καταστροφικό πλήγμα την ίδια περίπου περίοδο πριν από 16 χρόνια, από τον τυφώνα Κατρίνα, με τραγικό απολογισμό τον χαμό 1.800 ανθρώπων.

Η πολιτεία δεν προγραμματίζει την εκκένωση των νοσοκομείων που δέχονται πιέσεις από τις εισαγωγές των ασθενών που νοσούν από κορονοϊό, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης Έντουαρτς.

Την Παρασκευή, αναφέρθηκαν περισσότερα από 3.400 νέα κρούσματα μόλυνσης από κορονοϊό, ενώ νοσηλεύονται περίπου 2.700 άνθρωποι που νοσούν αυτή τη στιγμή.

Διαφήμιση