Αρχική Ειδήσεις Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Στις πυρόπληκτες περιοχές τα έσοδα από το Νομισματικό Πρόγραμμα

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Στις πυρόπληκτες περιοχές τα έσοδα από το Νομισματικό Πρόγραμμα

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ Β. ΕΥΒΟΙΑ / ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΙ ΓΟΥΒΕΣ (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
Πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια, Κυριακή 8 Αυγούστου 2021. Στιγμιότυπο από το χωριό Γούβες. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
Διαφήμιση

Με αίσθημα ευθύνης, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» συμμετέχει στην αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών. Όλα τα έσοδα που θα προκύψουν από το Νομισματικό Πρόγραμμα θα δοθούν στους πυρόπληκτους για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πυρκαγιές.

Ειδικότερα, κατόπιν απόφασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», όλα τα έσοδα που θα προκύψουν από το Νομισματικό της Πρόγραμμα, από τις 23 Αυγούστου μέχρι το τέλος του Προγράμματος, θα διατεθούν αποκλειστικά στη χρηματοδότηση δράσεων που θα στοχεύουν στην επούλωση των τραυμάτων που άφησαν στην πατρίδα μας οι καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

Βασική επιδίωξη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», από την αρχή της λειτουργίας της μέχρι και σήμερα, ήταν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε για να τιμήσει τη διακοσιετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης, να απαντούν στις ανάγκες και τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, όπως αυτές διαμορφώνονται και από τη συγκυρία, και να αφήσουν μια παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση. Τα έσοδά της προέρχονται αποκλειστικά από χορηγίες, δωρεές και την πώληση του Νομισματικού της Προγράμματος.

Τα νομίσματα διατίθενται τόσο μέσω του e-shop της Επιτροπής στη διεύθυνση shop.greece2021.gr, όσο και σε επιλεγμένα καταστήματα.

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών – ΟιΟμΚω

Βοήθεια προσφέρει και η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών στους πυρόπληκτους που επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές πριν μερικές μέρες.
 Η Οι.Ομ.Κω. γνωστοποίησε μέσα από δημοσίευσή της, ότι σε συνεργασία με τα μέλη σωματεία της έχει κινητοποιηθεί για την αλληλεγγύη προς του πυρόπληκτους της λαίλαπας που σάρωσε διάφορες περιοχές της χώρας μας. Η ανακοίνωση έχει κυκλοφορήσει από τις 7/8/2021 από κοινού με τον Σύνδεσμο Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ).
Σε συνεργασία με τον Ζωγραφειώτη κ. Ιωσήφ Κιοσελόγλου, η Οι.Ομ.Κω. έχει έρθει σε επικοινωνία με την Κοινότητα του χωριού Χρόνια, κοντά στην Λίμνη της Εύβοιας που έχει πληγεί από την λαίλαπα για να καλύψουν τις σχολικές ανάγκες για 85 μαθητές και επίσης την υποδομή του σχολείου τους. Είναι χωριό προσφύγων Μικράς Ασίας.
Στην ανακοίνωση της Οι.Ομ.Κω. έχουν ανταποκριθεί ήδη σχολικά σωματεία και συμπολίτες. Τέλος, η Οι.Ομ.Κω. καλεί όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν, καθώς η καταστροφή που έπληξε την περιοχή είναι πολύ μεγάλη.
Διαφήμιση