Αρχική Ειδήσεις Έκρηξη Καμπούλ: Αμερικανικό χτύπημα κατά επίδοξου βομβιστή έξω από το αεροδρόμιο

Έκρηξη Καμπούλ: Αμερικανικό χτύπημα κατά επίδοξου βομβιστή έξω από το αεροδρόμιο

0
Καμπούλ έκρηξη
Εικόνα: Twitter
Διαφήμιση

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Κυριακής σημειώθηκε έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν. Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για επιχείρηση των ΗΠΑ εναντίον του ISIS-K, όπως επιβεβαίωσαν στο Reuters δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι η επιχείρηση, που έγινε με πύραυλο που εξαπέλυσε αμερικανικό drone, είχε στόχο βομβιστή αυτοκτονίας που βρίσκονταν σε όχημα με προορισμό το αεροδρόμιο.

Όπως μεταδίδουν Reuters και Αl Jazeera, φαίνεται πως η έκρηξη προκλήθηκε από εκτόξευση ρουκέτας μέσω drone, σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Η αφγανική ειδησεογραφική σελίδα Ariana News μετέδωσε επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες ότι από τη συγκεκριμένη έκρηξη καταστράφηκαν δύο αυτοκίνητα και τμήμα μιας κατοικίας.

«Είμαστε βέβαιοι ότι πετύχαμε το στόχο μας. Αρχικές πληροφορίες δείχνουν ότι δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των αμάχων» δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος στο αμερικανικό δίκτυο CBS, ενώ πρόσθεσε: «Δευτερεύουσες εκρήξεις από το όχημα υποδεικνύουν την παρουσία μεγάλων ποσοτήτων εκρηκτικών υλών σε αυτό».

Όπως όλα δείχνουν, το σπίτι, στο οποίο βρίσκονταν μία οικογένεια, δεν ήταν ο στόχος της επίθεσης αλλά επλήγη από την έκρηξη.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αφγανικής αστυνομίας, ένα παιδί έχασε τη ζωή του από την έκρηξη.

Το αφγανικό πρακτορείο Asvaka αναφέρει ότι υπάρχουν 2 νεκροί και 3 τραυματίες.

Σύμφωνα μάλιστα με το πρακτορείο Sputnik, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες αυτοπτών στην αφγανική τηλεόραση, 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν -ανάμεσά τους και 4 παιδιά- και 4 τραυματίστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη έρχεται τρεις ημέρες μετά την διπλή βομβιστική επίθεση του Iσλαμικού Κράτους κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, που σκότωσε περισσότερους από 170 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 13 Αμερικανών στρατιωτών.

Σε τελικό στάδιο η εκκένωση

Περίπου 300 Αμερικανοί πολίτες απομένει να απομακρυνθούν από το Αφγανιστάν, όπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Έχουν περιοριστεί σε 300 ή και λιγότερους οι Αμερικανοί που παραμένουν εδώ και εργαζόμαστε εντατικά αυτές τις ώρες και αυτές τις ημέρες για να τους απομακρύνουμε», δήλωσε ο υπουργός στο αμερικανικό δίκτυο ABC.

Κάποιοι Αμερικανοί έχουν επιλέξει να παραμείνουν και μετά την καταληκτική ημερομηνία αποχώρησης της 31ης Αυγούστου, είπε ο Μπλίνκεν, «αλλά δεν πρόκειται να εγκλωβιστούν στο Αφγανιστάν», σύμφωνα με τον ίδιο.

Οι ΗΠΑ, όπως διευκρίνισε, διαθέτουν «έναν μηχανισμό για να τους απομακρύνει».

Διαφήμιση