Αρχική Περιβάλλον Αυστραλία: Ένα νησάκι από κοράλλια σε σχήμα καρδιάς

Αυστραλία: Ένα νησάκι από κοράλλια σε σχήμα καρδιάς

0
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΥΦΑΛΟΣ
Εικόνα: UNSPLASH/Yanguang Lan
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr
Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος στην Αυστραλία θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά θαύματα της φύσης και γίνονται εντατικές προσπάθειες για να διασωθεί.

Το Heart Reef, το οποίο αποτελεί μέρος του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου της Αυστραλίας, είναι ένα από εκείνα τα μέρη που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα πιο φωτογενή σημεία στον κόσμο -για πολλούς, μάλιστα, βρίσκεται στην πρώτη θέση. Και πώς να μην συμβαίνει αυτό όταν τα γαλαζοπράσινα νερά της Θάλασσας των Κοραλλίων σε συνδυασμό με τον ύφαλο σε σχήμα καρδιάς – εξού και η ονομασία του – δημιουργούν μια μοναδική εικόνα που δύσκολα συναντά κανείς αλλού και φυσικά ακόμα πιο δύσκολα μπορεί να ξεχάσει στην περίπτωση που την έχει αντικρίσει με τα μάτια του από κοντά.

Ο ύφαλος σε σχήμα καρδιάς στην Αυστραλία

Με διάμετρο μικρότερη από 30 μέτρα, το Heart Reef είναι ένας κοραλλιογενής ύφαλος που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του νησιού Χάμιλτον. Σύμφωνα με το newsbeast.gr, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1975 από την Air Whitsundays, και έκτοτε έχει γίνει διεθνώς αναγνωρισμένο αξιοθέατο, που προβάλλεται σε τηλεοπτικά προγράμματα, τουριστικούς οδηγούς και ντοκιμαντέρ με θέμα τη φύση.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΥΦΑΛΟΣ

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, λοιπόν, ο ύφαλος έχει σχήμα καρδιάς και αποτέλεσε αντικείμενο αμέτρητων δημοσιεύσεων στο Instagram καθώς και διαφημιστικών τουριστικών εκστρατειών.

Περιορισμένη πρόσβαση στο νησί

Το νησάκι δεν είναι προσβάσιμο από την θάλασσα, αλλά πολλοί είναι αυτοί που επιδιώκουν να το δουν από ψηλά. Ειδικά την εβδομάδα εορτασμού του Αγίου Βαλεντίνου είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να κάνουν πρόταση γάμου στον αέρα, ενώ πετούν πάνω από το νησάκι σε σχήμα καρδιάς.

Και μπορεί μια τέτοια τοποθεσία να είναι στην πραγματικότητα ονειρική, ωστόσο μέχρι πρότινος τουλάχιστον, κανείς δεν μπορούσε να την ανακαλύψει εκ των έσω, καθώς τόσο οι καταδύσεις όσο και η κολύμβηση στην περιοχή ήταν απαγορευμένες, προκειμένου το μέρος να προστατευθεί από τις όποιες ζημιές μπορούσε να προκαλέσει η ανθρώπινη παρουσία. Έτσι, όποιος ήθελε να αποθανατίσει αφ’ υψηλού αυτό το μοναδικό θέαμα χωρίς να βλάψει το οικοσύστημα της περιοχής, έπρεπε να πληρώσει για μια βόλτα με ελικόπτερο πάνω από τον ύφαλο.

Αυτό που σήμερα μπορεί να κάνει κάποιος για να δει από κοντά αυτό το μοναδικό τοπίο παγκοσμίως, είναι να πάρει μέρος σε κάποια από τις τρίωρες ξεναγήσεις που ξεκινούν από το νησί Χάμιλτον και περιλαμβάνουν βόλτα με το ελικόπτερο διάρκειας 30 λεπτών και 90λεπτη βαρκάδα με ειδική βάρκα με γυάλινο πάτο για να παρατηρεί κανείς τα κοράλλια και τα κρυστάλλινα νερά της λιμνοθάλασσας εκ των έσω. Οι καταδύσεις και το κολύμπι απαγορεύονται στην περιοχή μέχρι και σήμερα.

Διαφήμιση