Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Τουρισμός: Αύξηση έως 50% στις αφίξεις Ιουλίου

Τουρισμός: Αύξηση έως 50% στις αφίξεις Ιουλίου

0
greekisla2
Εικόνα: UNSPLASH/Johnny Chen
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αύξηση έως 50% επί των τουριστικών αφίξεων αποτυπώνουν τα στοιχεία για τον εφετινό Ιούνιο έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ.

Αισιοδοξία

Υπάρχει αισιοδοξία, η οποία μάλιστα δε βασίζεται μόνο σε εκτιμήσεις, ανάφερε. “Έχουμε πια διανύσει ένα μέρος του καλοκαιριού και οι αφίξεις είναι σημαντικά αυξημένες σε σύγκριση με πέρσι. Πρώτη χώρα σε αφίξεις είναι η Γερμανία. Φέτος έχουμε μία έκπληξη: την Πολωνία. Είναι μεν τρίτη, αλλά πολύ κοντά στη δεύτερη, Γαλλία” εξήγησε.

THEOHARIS

Lockdown

Στη Μύκονο το lockdown δυσαρέστησε τους επιχειρηματίες. “Δε θυσιάσουμε την προσπάθεια να προστατεύσουμε την υγεία και των τουριστών και των πολιτών μας για λόγους οικονομίας. Αυτό το μήνυμα ακούστηκε και, μάλιστα, ξεκάθαρα. Και βλέπω να το λαμβάνουν και οι επαγγελματίες της Μυκόνου, όπου τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ το τελευταίο διάστημα” ανέφερε ο κ. Θεοχάρης. Τα μίνι περιοριστικά μέτρα λήγουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Ακυρώσεις

“Στη Μύκονο δεν έχουμε ακυρώσεις. Το είπα και χτες στη Βουλή. Το ποσοστό είναι μόλις 1% αυτήν τη στιγμή. Δε θέλω να πω πως τα δημοσιεύματα περί υψηλών ακυρώσεων, έρχονται εκ του πονηρού ή εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Οι αντιδράσεις δεν προέρχονται από τους ξενοδόχους. Περισσότερο αφορούν στα μαγαζιά διασκέδασης. Έχουν πληγεί από αυτήν την απαγόρευση της μουσικής και της κυκλοφορίας μετά τη 1 το βράδυ” απάντησε ο υπουργός. “Η ασφάλεια και η ανάγκη για να ενταθούν οι έλεγχοι είναι δεδομένη. Η Αστυνομία έχει αυξήσει το δυναμικό της και κάνει ό,τι χρειάζεται. Ακριβώς για να εξασφαλίσει ότι δεν ξεφεύγουν προς άλλες κατευθύνσεις και δεν παρακάμπτονται οι απαγορεύσεις. Αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε” κατέληξε ο υπουργός.

 

Διαφήμιση