Αρχική Ειδήσεις Έρχονται “καθαρά” αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Έρχονται “καθαρά” αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

0
ΞΙΦΑΡΑΣ - ΤΟΣΚΑΣ
Διαφήμιση
Σύνταξη: ecozen.gr
Ενισχύεται ο στόλος του ΟΑΣΘ με 80 επιπλέον λεωφορεία, από τον Σεπτέμβριο ενώ εξετάζεται η προμήθεια και ένταξη σύγχρονων, «καθαρών» – δηλαδή ηλεκτρικών – λεωφορείων στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση. Την ίδια στιγμή παρατείνεται για 18 μήνες η εξυπηρέτηση 6 περιαστικών γραμμών στην Θεσσαλονίκη από τα ΚΤΕΛ .
Αυτά συζήτησαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφάρας και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Τόσκας, σε συναντηση που έγινε για την επίλυση των σημαντικότερων συγκοινωνιακών ζητημάτων της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ξιφαράς αποδεικνύει εμπράκτως το αμέριστο ενδιαφέρον του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις συγκοινωνίες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και τον ΟΣΕΘ, αφού για μία ακόμη φορά επισκέφθηκε τον ΟΣΕΘ στο πλαίσιο της έλευσής του στη Θεεσσαλονίκη.

Αντικείμενο της συνάντησης

Μεταξύ άλλων, αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν η άμεση προώθηση της υπογραφής της σύμβασης, μεταξύ του ΟΣΕΘ και της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, για τη συνέχιση για ένα ακόμη 18μηνο του έργου έξι περιαστικών γραμμών από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, οι οποίες καλύπτουν συγκοινωνιακά μεγάλες περιοχές των Δήμων Δέλτα, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας και Λαγκαδά.

Επιπλέον, στόχος είναι η ενίσχυση του στόλου του ΟΑΣΘ με 80 λεωφορεία επιπλέον, από τον Σεπτέμβριο, μέσω leasing, για τα οποία δόθηκε έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς και η ενίσχυση της εποπτείας του συγκοινωνιακού έργου εκ μέρους του ΟΣΕΘ. Παράλληλα, συζητήθηκε η προμήθεια και ένταξη σύγχρονων, «καθαρών» – δηλαδή ηλεκτρικών – λεωφορείων στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση.

Βασικό θέμα της συνάντησης υπήρξε και η επίλυση ζητημάτων, τα οποία σχετίζονται με την εύρυθμη χρηματοδότηση και περαιτέρω στήριξη του έργου του ΟΣΕΘ, καθώς επίσης και η προώθηση προτάσεων και συνεργειών για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, μετά τη λήξη της εκκαθάρισης του ΟΑΣΘ.

Τέλος, συζητήθηκε το μεγάλο έργο του «Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τηλεματικής και Ενιαίου Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου για τον ΟΣΕΘ», το οποίο είναι ήδη σε εξέλιξη, προετοιμάζοντας τις διαδικασίες για να περάσουν οι συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης σε μία νέα, ψηφιακή εποχή, με ένα προηγμένο σύστημα τηλεματικής, ποιοτικής λειτουργίας και πληροφόρησης, καθώς και με ενιαίο, αυτόματο σύστημα συλλογής κομίστρου για όλα τα ΜΜΜ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣεισμός: 4 Ρίχτερ κοντά στις Οινούσσες τα ξημερώματα
Επόμενο άρθροΕΛΕΤΑΕΝ: Επενδύσεις 260,5 εκατ. ευρώ στην αιολική ενέργεια το πρώτο εξάμηνο 2021