Αρχική COVID-19 Σύψας: Θέμα χρόνου το τέταρτο ισχυρό κύμα πανδημίας

Σύψας: Θέμα χρόνου το τέταρτο ισχυρό κύμα πανδημίας

0
κρουσματα πανδημία
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ανησυχητικά ήταν όσα προέβλεψε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό και ουσιαστικά προβλέποντας πως το τέταρτο κύμα της πανδημίας θα έρθει στην Ελλάδα και ότι μέσα στον Αύγουστο θα υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων της νόσου

Ο καθηγητής τόνισε πως οι πολίτες πρέπει να εμβολιαστούν και είπε ότι η επιτροπή των λοιμοξιολόγων δεν πρότεινε ποτέ να βγουν οι μάσκες.

Τέλος επισήμανε πως σε περίπτωση που το υγειονομικό σύστημα πιεστεί τα νέα οριζόντια μέτρα είναι στο τραπέζι και στο πέμπτο κύμα το οποίο θα έρθει θα μολυνθούν όλοι οι ανεμβολίαστοι.

Μιλώντας στο κανάλι Οpen είπε «Είναι θέμα χρόνου να έρθει το 4ο κύμα στην Ελλάδα. Γύρω στα μέσα Αυγούστου θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων. Θα φοβόμουν να είμαι ανεμβολίαστος ενώ έρχεται 4ο κύμα. Μου κάνει εντύπωση πώς μερικοί άνθρωποι παίρνουν τεράστιο ρίσκο να μένουν ανεμβολίαστοι. Οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα να εμβολιαστούν, καμία ηλικία δεν είναι άτρωτη».

Αναφορικά με την μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ ο κύριος Σύψας είπε ότι διερευνάται αν είναι επικίνδυνη αλλά τόνισε πως υπάρχει ευρεία διασπορά της «κάτω από τα ραντάρ».

Για αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί είπε πως διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τους αρνητές οι οποίοι πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας αλλά και σε αυτούς οι οποίοι αναβάλουν τον εμβολιασμό τους για αργότερα περιμένοντας να δουν πώς θα κυλήσουν τα πράγματα.

Η μεγάλη απορία του κυρίου σίψα ήταν για τους ανθρώπους άνω των 60 ετών οι οποίοι δεν κάνουν το εμβόλιο και έστειλε πολύ ηχηρό μήνυμα: «Πηγαίνετε να εμβολιαστείτε γιατί κινδυνεύετε».

«Η επιτροπή δεν έδωσε καμία e να βγουν οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους»

Για τις μάσκες τόνισε πως «Οι κλειστοί χώροι είναι χώροι υπερ-μετάδοσης. Υπάρχει μία τεράστια παρεξήγηση: η επιτροπή δεν έδωσε καμία οδηγία να βγουν οι μάσκες. Η επιτροπή είπε ότι όταν βγαίνουμε από το σπίτι να φοράμε τις μάσκες. Δεν έχουμε δώσει ποτέ εντολή βγάλτε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους».

Δεν αποκλείονται νέα μέτρα

«Ο εμβολιασμένος έχει πολύ μικρές πιθανότητες να μολυνθεί και έχει ελάχιστη πιθανότητα να μολύνει άλλους. Ένας ανεμβολίαστος μπορεί να μολύνει 8 ανθρώπους. Σχεδόν όλοι οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν. Θα αυξηθεί η πίεση στο σύστημα υγείας και θα χρειαστούν οριζόντια μέτρα. Όλα εξαρτώνται από την πίεση του συστήματος υγείας» είπε ο κ. Σήψας

 

Διαφήμιση