Αρχική Καταστροφές Πυρκαγιές ΗΠΑ: Η ποιότητα αέρα της Νέας Υόρκης είναι από τις χειρότερες

Πυρκαγιές ΗΠΑ: Η ποιότητα αέρα της Νέας Υόρκης είναι από τις χειρότερες

0
φωτιά Σχίνος
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η ανάγνωση του δείκτη ποιότητας αέρα της Νέας Υόρκης αυξήθηκε στα 157 στο Μανχάταν, αφού κατακλύστηκε από καπνό από πυρκαγιές στη Δυτική Ακτή, πάνω από 2000 μίλια μακριά.

Κάτω από 100 είναι μια ικανοποιητική ανάγνωση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ποιότητας Αέρα, αλλά η ποιότητα του αέρα πάνω από 170 σε περιοχές της Νέας Υόρκης την Τρίτη ήταν εννέα φορές υψηλότερη από τις συστάσεις έκθεσης, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και χειρότερα από τα επίπεδα στη Λίμα στο Περού και την Τζακάρτα , Ινδονησία.

Έκρυθμη κατάσταση

Λόγω των επιπέδων ρύπανσης, οι τοπικές αρχές είπαν στους ευάλωτους κατοίκους, ειδικά εκείνους με αναπνευστικά προβλήματα, να αποφύγουν τις έντονες υπαίθριες δραστηριότητες και να περιορίσουν την έκθεσή τους.

«Η συγκέντρωση καπνού από πυρκαγιές στα χαμηλά επίπεδα της ατμόσφαιρας δημιουργεί χαμηλή ορατότητα και τρομερή ποιότητα αέρα στη Νέα Υόρκη σήμερα το απόγευμα», έγραψε την Τρίτη στο Twitter το New York Metro Weather.

Περίπου 80 πυρκαγιές, σε 13 δυτικές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνια, της Νεβάδας και του Όρεγκον, προκαλούν αύξηση των επιπέδων ρύπανσης σε μεγάλες πόλεις της Ανατολικής Ακτής και στον Καναδά. Ανιχνεύτηκε καπνός στη Φιλαδέλφεια, στην Ουάσιγκτον, στο Πίτσμπουργκ και στο Τορόντο.

«Οι πυρκαγιές εισάγουν καπνό στην ατμόσφαιρα και θέτουν σε κίνδυνο την ποιότητα του αέρα», δήλωσε η Εθνική Ωκεάνια και Ατμοσφαιρική Διοίκηση (NOAA).

Πυρκαγιές που μαίνονται

Το Bootleg Fire, Όρεγκον, είναι σήμερα η μεγαλύτερη ενεργή φωτιά του έθνους – είναι ενεργή εδώ και δύο εβδομάδες και έχει καταστρέψει κατά 606 τετραγωνικά μίλια, μια περιοχή μεγαλύτερη από το Λος Άντζελες.

Πολλοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης επέλεξαν να φορούν μάσκες έξω και έχουν αναφέρει κιτρινωπό ουρανό και θολά ηλιοβασιλέματα εξαιτίας των καπνών.

Οι πυρκαγιές είναι συχνές στη Δυτική Ακτή το καλοκαίρι, λόγω των καυτών και ξηρών συνθηκών, αλλά μέχρι το 2021 έχουν υπάρξει περισσότερες από 34.000 πυρκαγιές στις ΗΠΑ, καίγοντας περισσότερα από δύο εκατομμύρια στρέμματα.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου από το 2011. Ο Ιούλιος είναι σχετικά νωρίς για να δούμε δραστηριότητα πυρκαγιάς αυτού του μεγέθους», δήλωσε ο ΝΟΑΑ. Ο Ιούνιος 2021 ήταν ο πέμπτος θερμότερος Ιούνιος στο ρεκόρ για τον κόσμο

Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα έχει συνδέσει τον καπνό πυρκαγιάς με μακροχρόνιες αναπνευστικές συνέπειες για τους πυροσβέστες.

«Εκείνοι που ασχολούνταν με την καύση οργανικής ύλης εκτέθηκαν σε ένα φραγμό μικρών σωματιδίων στον καπνό και αυτά με την υψηλότερη έκθεση έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες», δήλωσε ο κύριος ερευνητής Nicola Cherry στη μελέτη. “Ο αντίκτυπος συσχετίστηκε με την έκθεση – όσοι είχαν περισσότερη έκθεση είχαν περισσότερα αποτελέσματα».

Με πληροφορίες του Independent

Διαφήμιση