Αρχική COVID-19 Pfizer: 3η δόση και νέο εμβόλιο για τη μετάλλαξη Δέλτα

Pfizer: 3η δόση και νέο εμβόλιο για τη μετάλλαξη Δέλτα

0
Εμβόλιο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέο εμβόλιο από την αμερικανική εταιρεία Pfizer που στοχεύει ειδικά στην πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα και από τη γερμανική BioNTech, πρόκειται να αναπτυχθεί, με κλινικές δοκιμές μέσα στον Αύγουστο.

Ο δύο εταιρείες είναι οι πρώτες οι οποίες θα δημιουργήσουν ένα εξειδικευμένο εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Δέλτα, καθώς εκτιμούν ότι αυτό θα αποτελέσει ένα επιπλέον όπλο στην περίπτωση που μια τρίτη ενισχυτική δόση του υπάρχοντος εμβολίου τους αποδειχθεί ανεπαρκής κατά της συγκεκριμένης μετάλλαξης.

Τα αποτελέσματα από μελέτες ανθρώπων που έλαβαν μια τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου, είναι ενθαρρυντικά. Η έξτρα δόση, έξι μήνες μετά τη δεύτερη, αύξησε την ισχύ των αντισωμάτων κατά του αρχικού στελέχους του ιού και κατά της μετάλλαξης Βήτα (νοτιοαφρικανικής) κατά πέντε έως δέκα φορές.

Η αποτελεσματικότητα του τωρινού εμβολίου μπορεί να μειώνεται ένα εξάμηνο μετά τη χορήγησή του και γι’ αυτό μπορεί να χρειάζεται ενισχυτική δόση κυρίως κατά των μεταλλάξεων του κορονοϊού, σύμφωνα με τις εταιρείες.

Τα στοιχεία, που δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί, πρόκειται να υποβληθούν στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ μέσα στις επόμενες εβδομάδες, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για να πάρουν την έγκριση χορήγησης ενισχυτικής δόσης, σύμφωνα με τους «New York Times», το Reuters και τους Financial Times.

Διαφήμιση