Αρχική COVID-19 Πανδημία και ταξίδια: Οι ΗΠΑ δεν θα καταργήσουν κανέναν περιορισμό

Πανδημία και ταξίδια: Οι ΗΠΑ δεν θα καταργήσουν κανέναν περιορισμό

0
εκλογές ΗΠΑ 2020
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι θα «διατηρήσει τους υπάρχοντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς» στα διεθνή ταξίδια λόγω της αυξανόμενης εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα του Covid.

«Η πιο μεταδοτική παραλλαγή εξαπλώνεται τόσο εδώ όσο και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα. «Με γνώμονα τη μετάλλαξη, οι περιπτώσεις αυξάνονται ακόμα και μέσα στο σπίτι, ιδιαίτερα μεταξύ εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί και φαίνεται πιθανό να συνεχίσουν να αυξάνονται τις επόμενες εβδομάδες».

Οι αποφάσεις

Η απόφαση ακολουθεί μια συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων του Λευκού Οίκου αργά την Παρασκευή και σημαίνει ότι οι περιορισμοί που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση μεγάλων μερών του παγκόσμιου πληθυσμού στις ΗΠΑ από το προηγούμενο έτος δεν θα καταργηθούν βραχυπρόθεσμα, ανέφερε το Reuters .

Οι αεροπορικές εταιρείες πιέζουν τον Λευκό Οίκο για μήνες για να άρει τους περιορισμούς με την ελπίδα να ξανακερδίσουν το χαμένο έδαφος, αλλά το καλοκαιρινό ταξίδι στις ΗΠΑ από Ευρωπαίους και άλλους που καλύπτονται από τους περιορισμούς φαίνεται τώρα απίθανο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγορεύουν επί του παρόντος τους περισσότερους μη Αμερικανούς πολίτες να εισέλθουν στη χώρα, εάν τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο, τα 26 έθνη Σένγκεν στην Ευρώπη χωρίς συνοριακούς ελέγχους, την Ιρλανδία , την Κίνα , την Ινδία , τη Νότια Αφρική , το Ιράν και τη Βραζιλία.

Οι περιορισμοί

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί επιβλήθηκαν για πρώτη φορά από την κυβέρνηση Trump εναντίον της Κίνας τον Ιανουάριο του 2020. Η Ινδία ήταν η πιο πρόσφατη χώρα που προστέθηκε στη λίστα των απαγορευμένων χωρών στις αρχές Μαΐου.

Το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα χερσαία σύνορα με τον Καναδά και το Μεξικό θα παραμείνουν κλειστά έως τις 21 Αυγούστου, ακόμη και όπως είπε ο Καναδάς ότι θα ανοίξουν τα σύνορα σε πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς στις 9 Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στις 15 Ιουλίου, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε πότε θα ανοίξουν τα ταξίδια των ΗΠΑ στους Ευρωπαίους. Είπε ότι θα μπορούσε να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση μέσα στις επόμενες μέρες.

Η κ. Μέρκελ απάντησε ότι οποιαδήποτε απόφαση για άνοιγμα θα πρέπει να είναι «βιώσιμη απόφαση. Σίγουρα δεν είναι λογικό να το κάνουμε πίσω μετά από λίγες μέρες ».

Με πληροφορίες του Independent

Διαφήμιση