Αρχική Αφιερώματα Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας των Ανθρώπων

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας των Ανθρώπων

0
Ψυχολογία - Φόβος
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το φετινό θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διακίνησης Ανθρώπων υπογραμμίζει τη σημασία του να ακούτε και να μαθαίνετε από τους επιζώντες της εμπορίας ανθρώπωνΟι επιζώντες είναι βασικοί παράγοντες στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. 

Παίζουν καθοριστικό ρόλο στη θέσπιση αποτελεσματικών μέτρων για την πρόληψη αυτού του εγκλήματος, στον εντοπισμό και τη διάσωση των θυμάτων και στην υποστήριξή τους στο δρόμο τους προς την αποκατάσταση.

Πολλά θύματα εμπορίας ανθρώπων έχουν βιώσει άγνοια ή παρεξήγηση στις προσπάθειές τους να λάβουν βοήθεια. Είχαν τραυματικές εμπειρίες μετά τη διάσωση κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων ταυτοποίησης και νομικών διαδικασιών. 

Μερικοί έχουν αντιμετωπίσει ανατιμολόγηση και τιμωρία για εγκλήματα που αναγκάστηκαν να διαπράξουν από τους διακινητές τους. Άλλοι έχουν υποστεί στιγματισμό ή έχουν λάβει ανεπαρκή υποστήριξη.

Η εκμάθηση από τις εμπειρίες των θυμάτων και η μετατροπή των προτάσεών τους σε συγκεκριμένες ενέργειες θα οδηγήσει σε μια πιο θυματοκεντρική και αποτελεσματική προσέγγιση στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

Πηγή: ΟΗΕ

Διαφήμιση