Αρχική Επιχειρείν Νέες εγκρίσεις από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής

Νέες εγκρίσεις από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής

0
photo Ξενία Σκιάθου
Διαφήμιση

Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε στις 12 Ιουλίου 2021, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, εγκρίνοντας υποθέσεις εκ των οποίων οι σημαντικότερες είναι οι ακόλουθες:

Δήμος Αγρινίου- Αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας λόγω προσθήκης κατ’ επέκταση διώροφης κερκίδας, αλλαγής όψεων, αλλαγής εσωτερικών διαρρυθμίσεων στο γήπεδο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Γ.Φ.Σ.

photo Παναιτωλικός νότια όψη Επωνυμία ομάδας

Αφορά στο γήπεδο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Γ.Φ.Σ. που βρίσκεται στην πόλη του Αγρινίου. Το γήπεδο έχει κατασκευαστεί στο σύνολό του εκτός από το νότιο τμήμα, του οποίου η όψη είναι αδιαμόρφωτη. Με τη μελέτη που εγκρίθηκε από το ΚΕΣΑ προβλέπεται:

α) Η επαύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου κατά 40% με την κατασκευή νέας διώροφης κερκίδας κατ’ επέκταση της υφιστάμενης, με τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους σύμφωνα με τις προδιαγραφές της UEFA στην ανατολική πλευρά του γηπέδου με προσθήκη 342 θέσεων.

Β) Η διαμόρφωση της ανατολικής κερκίδας για ΑΜΕΑ (15 θέσεις) με την κατάλληλη είσοδο στην θύρα 5 για την είσοδο- έξοδο αυτών.

Γ) Η δημιουργία αίθουσας μουσείου 358,5 τ.μ. -εκθεσιακός χώρος και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων- κάτω από τη δυτική κερκίδα καθώς και χώρου συσκέψεων και αμφιθεατρικής αίθουσας προβολής της ιστορίας του  Παναιτωλικού.

Δ) Η διαμόρφωση της νότιας πλευράς με μεταλλική κατασκευή, όπου στο κεντρικό τμήμα θα τοποθετηθούν το έμβλημα και η επωνυμία της ομάδας.

Δήμος Πειραιά -Αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας για τον Πύργο του Πειραιά

Αφορά στην αναθεώρηση οικοδομικής άδειαςγια την αποπεράτωση του Πύργου Πειραιά με ενίσχυση του φέροντος οργανισμού,νέες εσωτερικές διαρρυθμίσεις, νέες όψεις, νέα Η/Μ, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, αλλαγή χρήσης του 22ου ορόφου σε γραφεία, προσθήκη εξωτερικών ανελκυστήρων, καθώς  τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο δώμα.

Δήμος Σκιάθου – Αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας για την ανακαίνιση-εκσυγχρονισμό του χαρακτηρισμένου ως μνημείου Ξενία Σκιάθου και ανέγερση τουριστικού χωριού

photo Ξενία Σκιάθου

Αφορά σε αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας του έργου με τίτλο «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟΥ ΩΣ ΜΝΗΜΕΙΟ “ΞΕΝΙΑ” ΣΚΙΑΘΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ – ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ» για την ανέγερση του τουριστικού – παραθεριστικού χωριού.

Το κτίριο του Ξενία ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο ως μια κύρια ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων δυναμικότητας 64 κλινών βρίσκεται στο ψηλότερο δυτικό άκρο του ακινήτου συνολικής έκτασης 65.977m2.

Η αναθεώρηση κρίνεται σκόπιμη για τησωστή λειτουργία και εξυπηρέτηση του ξενοδοχείου πέντε αστέρων, τη διευκόλυνση του προσωπικού που θα εργάζεται στο κατάλυμα καθώς και τους επισκέπτες με ιδιαίτερη μέριμνα για εμποδιζόμενα άτομα και ΑΜΕΑ. Επιπλέον, οι μεταβολές αυτές συμβάλλουν στον βιοκλιματικό σχεδιασμό για την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος τόσο λόγω μετακινήσεων εντός του Τουριστικού Χωριού όσο και της επιπρόσθετης σκίασης που προσφέρουν.

Δήμος Δελφών: Διαμόρφωση πλατείας & πεζόδρομου στην είσοδο της κοινότητας της Ιτέας

Αφορά σε οικόπεδο στο οποίο θα δημιουργηθεί πλατεία με υπαίθριο αμφιθέατρο και υπερυψωμένη σκηνή, με αρωματικούς κήπους, καθιστικά καιπίδακες νερού. Στην πρόταση διαμόρφωσης όλου του έργου προβλέπονται μεγάλοι ξύλινοι κύβοι ως

χώροι έκθεσης ζωγραφικής, εικαστικών δράσεων και ενημέρωσης, καθώς και ως σκηνικό θεάτρου, μουσικής σκηνής, κουκλοθεάτρου και οθόνης προβολών. Η πλατεία θα έχει καθιστικό με wifi, φορτιστές κινητών, ακόμα και ηλεκτρικών οχημάτων, όπως και αναγνωστήριο.

Δήμος Αβδηρων: Ανέγερση νέου βιομηχανικού κτιρίου παραγωγής και αποθήκευσης, στην περιοχή  Μαγικό Ξάνθης.

Αφορά σε ανέγερση μονώροφου βιομηχανικού κτιρίου με δραστηριότητες παραγωγής και αποθήκευσης προϊόντων στο Μαγικό Ξάνθης σε γεωτεμάχια όπου υπάρχει υφιστάμενο κτιριακό συγκρότημα συνολικής δομημένης επιφάνειας 6.140,23m2.

Διαφήμιση