Αρχική Ειδήσεις Κόλαση στη Σαρδηνία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Καίγονται σπίτια, χιλιάδες άνθρωποι τα...

Κόλαση στη Σαρδηνία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Καίγονται σπίτια, χιλιάδες άνθρωποι τα εγκαταλείπουν

0
58634956 303
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Πάνω από 200.000 στρέμματα γης κάηκαν – 1.500 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους – Άμεση ανταπόκριση από την Ελλάδα στο αίτημα της Ιταλίας.

Το τελευταίο 24ωρο η Σαρδηνία έχει παραδοθεί στις φλόγες, έπειτα από μία σειρά από πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Οριστάνο, προκαλώντας μία τεράστια οικολογική κατατροφή. 

FOTIA

Συνολικά, επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο 7.500 πυροσβέστες, εθελοντές, άνδρες και γυναίκες του ιταλικού στρατού και της Πολιτικής Προστασίας. Η περιφέρεια της Σαρδηνίας στην Ιταλία κήρυξε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν οι πυρκαγιές. Πάνω από 200.000 στρέμματα δάσους αλλά και καλλιεργημένων εκτάσεων έχουν ήδη καεί και τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσκολεύουν την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ παράλληλα επτά Καναντέρ πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις νερού επτά Καναντέρ, μαζί με ελικόπτερα του ιταλικού στρατού και της πυροσβεστικής.
FOTIA

Συμπαράσταση στους κατοίκους

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, με σύντομο ανακοινωθέν της ιταλικής κυβέρνησης, εξέφρασε την συμπαράσταση και την εγγύτητά του προς τους κατοίκους της Σαρδηνίας, με την διαβεβαίωση ότι παρακολουθεί συνεχώς όλες τις εξελίξεις. Στο μεταξύ, η Δασική Υπηρεσία της Σαρδηνίας σε συνεργασία με την εισαγγελία του Οριστάνο συλλέγει στοιχεία, για να μπορέσει να εξακριβωθεί αν πρόκειται για εμπρησμό.

Η Σαρδηνία ζήτησε την έμπρακτη στήριξη και άλλων περιφερειών της χώρας ενώ η Ιταλία, με την σειρά της, απευθύνθηκε στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιπλέον βοήθεια.

«Ζούμε ώρες ανησυχίας και απερίγραπτου πόνου», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας, Κρίστιαν Σολίνας, ο οποίος ζήτησε έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι. Κύρια προσπάθεια των πυροσβεστών στην φάση αυτή είναι να μην επεκταθεί η φωτιά σε παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού.

Δύο αεροσκάφη Canadair CL-415 στέλνει η Ελλάδα

Άμεση ανταπόκριση είχε η Ελλάδα και η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο αίτημα της Ιταλίας για συνδρομή μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (rescEU).

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποίησαν ότι η Ελλάδα στέλνει δύο αεροσκάφη Canadair CL-415 για να συνδράμει στη μάχη που δίνει η Ιταλία απέναντι στις καταστροφικές πυρκαγιές στη Σαρδηνία.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιεθνής Ημέρα για την προστασία των Μαγκρόβιων Οικοσυστημάτων
Επόμενο άρθροCovid-19: Διατροφικές συμβουλές πριν και μετά τον εμβολιασμό σας