Αρχική Περιβάλλον Ηράκλειο: Σεισμός 4,8 Ρίχτερ- Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ηράκλειο: Σεισμός 4,8 Ρίχτερ- Τι λένε οι σεισμολόγοι

0
σεισμός
Διαφήμιση

Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου 22 χλμ. νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νησί, με το εστιακό της βάθος να εντοπίζεται στα 4,5 χλμ. Μάλιστα, τον σεισμό ακολούθησαν τέσσερις μετασεισμοί, έντασης από 3 έως 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το Γεωδυναμικό

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός καταγράφηκε στις 05.07 σήμερα Σάββατο και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 23 χιλιομέτρων νότια-νοτιοανατολικά του Ηρακλείου (κοντά στο Αρκαλοχώρι).

Το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε στα 13,3 χιλιόμετρα.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας τον ΣΚΑΪ 100,3 τόνισε ότι «Ο σεισμός δεν εμπνέει ανησυχία, πρόκειται για μεγέθη σεισμών που δίνει η περιοχή και σε αυτά τα πλαίσια θα κινηθούμε».

Ο καθηγητής συνέστησε την προσοχή των πολιτών για τα πολύ παλιά σπίτια τα οποία, όπως ανέφερε, δεν πρέπει να κατοικούνται γιατί υπάρχει κίνδυνος ακόμη και με σεισμούς αυτού του μεγέθους να πέσουν.

Άμεση ήταν η αντίδραση και του καθηγητή σεισμολογίας και διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη
για τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης παρακολουθείται από κοντά η έντονη σεισμική δραστηριότητα.

 

Διαφήμιση