Αρχική Ελλάδα Η συμμετοχή της Ελλάδας στην «Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών»

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην «Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών»

0
Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Πηγή Εικόνας: gazzetta.gr
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τόνισε τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών, για την ενδυνάμωση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της ψηφιακής συνδεσιμότητας.

Βρέθηκε στη Σόφια, όπου η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά με το καθεστώς της φιλοξενούμενης χώρα, στην 6η Σύνοδο της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ.

Η κ. Σακελλαροπούλου υποστήριξε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και στην εμπέδωση των σχέσεων καλής γειτονίας, με βάση τον σεβασμό του διεθνούς και ευρωπαϊκού Δικαίου.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η ενισχυμένη σχέση της Ελλάδας με την Πρωτοβουλία θα είναι επωφελής για όλες τις πλευρές που επιθυμούν την προώθηση των κοινών τους συμφερόντων, καθώς και των συμφερόντων της ΕΕ.

Επιπλέον σημείωσε ότι συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, τον Πρόεδρο της Πολωνίας, ‘Αντρζεϊ Ντούντα, καθώς και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ,

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία αυτής της φιλόδοξης Πρωτοβουλίας, που έχει ως στόχο να γεφυρώσει το αναπτυξιακό χάσμα που υπάρχει μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναβαθμίζοντας ζωτικής σημασίας διασυνοριακές υποδομές. Τόνισε, επίσης, ότι η γεωγραφική θέση της χώρας μας, αναδεικνύει τις δυνατότητές της να διαδραματίσει ένα σημαντικό διαπεριφερειακό ρόλο στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη.

Η επόμενη Σύνοδος της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών αποφασίστηκε ότι θα πραγματοποιηθεί το 2022 στη Λετονία.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης.

Διαφήμιση