Αρχική Ειδήσεις Γ.Ν. Λαμίας: Nέο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο – Το μοναδικό στη Στερεά Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Γ.Ν. Λαμίας: Nέο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο – Το μοναδικό στη Στερεά Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

0
ΓΝ Λαμίας 1
Διαφήμιση

Εγκαίνια για το νέο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομέιου Λαμίας – Λειτουργία της νέας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συνοδευόμενος από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Οικονόμου και τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτη Σερέτη, εγκαινίασε σήμερα το νέο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε και το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου, στο οποίο έχουν γίνει μέχρι σήμερα 42.000 εμβολιασμοί.

ΚΥ Λαμίας 1

Ο κ. Κικίλιας αρχικά συνεχάρη την Υγειονομική Περιφέρεια, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, το Δήμο, αλλά και όλους τους συναδέλφους για τις προσπάθειες που έχουν κάνει, έτσι ώστε να εγκανιαστεί το νέο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομέιου Λαμίας, το οποίο αποτελεί σημαντικό λιθαράκι για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο ίδιος δήλωσε ότι παρά τις δυσκολίες που επιφέρει η πανδημία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας ενισχύεται. Το όραμα είναι η μετεξέλιξη του Ε.Σ.Υ., ώστε να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας για όλους.

ΓΝ Λαμίας 2

Στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του ΓΝ Λαμίας το οποίο διαθέτει υπερσύγχρονο ψηφιακό Καρδιαγγειακό Συγκρότημα Στεφανιογραφίας, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 172 στεφανιογραφίες, 68 αγγειοπλαστικές, 18 επεμβάσεις door to door, 3 παρακεντήσεις περικαρδίου, ενώ έχουν τοποθετηθεί 12 βηματοδότες.

Αιμοδυναμικό Εργαστήριο 2

Είναι το μοναδικό Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στη Στερεά Ελλάδα και εξυπηρετεί ασθενείς σε όλη την Περιφέρεια, ενώ με τη λειτουργία του αποφεύγονται ετησίως πάνω από 440 διακομιδές ασθενών για την πραγματοποίηση αγγειοπλαστικών.

Το Υπουργείο Υγείας, με τις συντονισμένες προσπάθειες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας έχει αναβαθμίσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το Νοσοκομείο, καθώς εκτός του νέου Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου λειτουργεί και η νέα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Αιμοδυναμικό Εργαστήριο 3

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Λαμία, ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας Λαμίας που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο, στο οποίο έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 13.886 εμβολιασμοί. Μάλιστα, προέτρεψε για ακόμη μία φορά όσους συμπολίτες μας και εδώ στον Νομό και στην πόλη δεν έχουν εμβολιαστεί, να εμβολιαστούν, καθώς τόνισε ότι το εμβόλιο σώζει ζωές, «θωρακίζει» την υγεία μας και την υγεία των γύρω μας.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι πίσω από το πρόγραμμα «Ελευθερία» και την εκστρατεία του εμβολιασμού, δεν κρύβεται τίποτα άλλο παρά μόνο αυτό που λέει η λέξη: «Η ελευθερία μας».

Αιμοδυναμικό Εργαστήριο 1

Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων

Στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας λειτουργεί τον τελευταίο χρόνο και το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων, το οποίο εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και μεγάλο αριθμό τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του, στο ΚΥ Καμένων Βούρλων έχουν εξεταστεί πάνω από 11.500 πολίτες. 

Πρόκειται για μια πρότυπη, σύγχρονη, ψηφιοποιημένη δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία διαθέτει Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), σταθμό ΕΚΑΒ, όλα τα βασικά εργαστήρια (ακτινολογικό, ψηφιακό  μαστογράφο, μικροβιολογικό, ανοσολογικό, βιοχημικό) και 8 ιατρεία για τακτικά περιστατικά (γενικής ιατρικής, παιδιατρικό, οδοντιατρικό, γυναικολογικό-μαιευτικό, παθολογικό, ορθοπεδικό, χειρουργικό-αγγειολογικό και ψυχιατρικό).

Στον εξωτερικό χώρο υπάρχει ISOBOX υποδοχής και εξέτασης ύποπτων περιστατικών COVID-19, ενώ τους τελευταίους 7 μήνες λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο, στο οποίο πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 20.339 εμβολιασμοί.

Παράλληλα, δρομολογείται η υλοποίηση του Πολυδύναμου Ιατρείου στις Ράχες.

ΓΝ Λαμίας 3

Δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής με ακτινοθεραπεία

Από την άλλη μεριά ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, συνεχάρη τον κ. Κικίλια για το επιτυχημένο έργο μέσα στην υγειονομική κρίση και για την σταδιακή υλοποίηση των στόχων που είχαν θέσει από κοινού πριν δύο χρόνια για την βελτίωση των υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα έργα που έχουν επιτευχθεί τα δύο τελευταία χρόνια. Ο πρώτος στόχος αφορούσε τα εγκαίνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γ.Ν. Λαμίας πριν από περίπου ένα χρόνο. Σήμερα, εγκαινιάστηκε το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει το 2014 με τότε Υπουργική Απόφαση και υλοποιήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, υπό την κατεύθυνση και καθοδήγηση της 5ης ΥΠΕ και της Διοίκησης που είμαστε σε καθημερινή επαφή.

Στις δηλώσεις του ανέφερε την επιθυμία του για υλοποίηση του έργου της Ογκολογικής Κλινικής με ακτινοθεραπεία, στόχος που πλησιάζει με την βοήθεια των τακτικών επαφών με τον Υπουργό. Μάλιστα, ανέφερε ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η 5η ΥΠΕ είναι σε συνεχή συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και με το ΤΑΙΠΕΔ, έτσι ώστε στην επόμενη φάση ώριμων έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, που προβλέπεται χρηματοδότηση του έργου, αυτό να δρομολογηθεί και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Δέκα επιπλέον ασθενοφόρα

Παράλληλα, ολοκληρώνεται η διαδικασία για την προσθήκη 10 ασθενοφόρων σε όλη την Ελλάδα, με κανόνες που έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας και ορθολογική κατανομή σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Η κάθε επιτυχία πρέπει να είναι εφαλτήριο για την επίτευξη ακόμα περισσότερων στόχων. Το επόμενο ζητούμενο είναι βελτιώσουμε την ποσότητα και του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί στην περιοχή μας».

ΚΥ Λαμίας 2

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροUnicef: Έκκληση για άνοιγμα σχολείων χωρίς να περιμένουμε τα εμβόλια
Επόμενο άρθροΘέμα στον Guardian η πρωτοβουλία Μπακογιάννη